UBIJENI AMIDŽA JE TERORORISAO NOVI SAD: Svi znaju koliko je bio IMUĆAN, DRŽAO JE HOTELE I PUMPE (FOTO)
Kontroverzni biznismen Dragan Amidžić Amidža, Foto: Printscreen, KURIR/S.S.

UBIJEN U SAČEKUŠI

UBIJENI AMIDŽA JE TERORORISAO NOVI SAD: Svi znaju koliko je bio IMUĆAN, DRŽAO JE HOTELE I PUMPE (FOTO)

Povezivali ga brojni skandali

Objavljeno:

Dragan Amidžić Amidža (55) ubijen je sinoć oko 20.45 časova ispred jednog restorana u Sremskoj Kamenici!

On je važio za kontroverznog biznismena kojeg povezuju brojni skandali.

Kako prenose mediji, izrešetan je u klasičnoj sačekuši na parkingu ispred jednog lokala.

Inače, bio je u kafiću sa prijateljima, a pri izlasku sačekao ga je za sada nepoznati muškarac i pucao u njega iz pištolja.

Ono što je malo poznato u javnosti, Amidžić je bio vlasnik hotela "Sajam", kao i nekoliko benzinskih pumpi i ugostiteljskih objekata.

Evo nekoliko skandala koji su ga povezivali:

Vređao gradonačelnika i napao novinara

Amidžić je svojevremeno izvređao tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada, Igora Pavličića. Prema pisanju medija, Amidžić je u prepunom restoranu prišao stolu za kojim je sedeo Pavličić i započeo neprijatan razgovor čija je tema bila navodni Pavličićev zahtev da kod vlasti u Beogradu izdejstvuje da Direktorat za kontrolu civilnog vazduhoplovstva zabrani da Amidžić leti iznad Novog Sada.

Takođe, poznat je i po napadu na novinara tadašnje "TV Apolo". Naime, dok je novinar snimao prilog, Amidžić ga je vređao i pretio smrću, a pritom se sve vreme pozivao na političko poznanstvo i podršku koju ima.

Bio nepoželjan u Hrvatskoj

Udruga hrvatskih branitelja iz Sinja i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo zabranili su Amidžiću da učestvuje na aeromitingu na sportskom aerodromu "Piket" u Sinju.

Amidžić se "galebom G2" uputio u Sinj na poziv kolega pilota iz tog grada. Umesto da poleti i prikaže akrobacije, doživeo je da njegov avion čuva policija u hangaru, daleko od očiju javnosti. Članovima Udruženja branitelja iz Sinja zasmetalo je to što je "galeb" "tip aviona koji je JNA koristila u ratnim sukobima devedesetih u Hrvatskoj", ali i to što je obeležen petokrakom.

- Žao mi je što nisam leteo, zbog publike i organizatora, ali nisam ljut - izjavio je tada Amidžić za "Blic".

- Civilni sam pilot, zaljubljenik sam u aeromitinge. Nakon što sam odlučio da ne učestvujem na aeromitingu, pozvali su me članovi Udruženja branitelja na sastanak i razgovor je protekao mirno i bez incidenata. Rekli su mi šta im smeta, te da nemaju ništa protiv mene. Znaju da sam ljubitelj aviona i letenja, te da nije sporno ni to što sam iz Srbije, već je problem, kako su nam rekli, bio u simbolici stradanja koju taj avion predstavlja braniteljima i nekoliko petokraka koje su na njemu, kazao je za Blic.

Podsetimo, policija je do kasno u noć obavljala uviđaj na mestu zločina i držala pod blokadom sve prilaze Sremskoj Kamenici.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.