AMIDŽA SE BAHATIO PO NOVOM SADU! Leteo avionom u niskom letu, bio vlasnik pumpi i ovih besnih limuzina
Dragan Amidžić Amidža, Foto: Kurir.rs, Printscreen/Twitter

užasno

AMIDŽA SE BAHATIO PO NOVOM SADU! Leteo avionom u niskom letu, bio vlasnik pumpi i ovih besnih limuzina

Prema rečima očevidaca, pucnjavi je prethodila strašna buka

Objavljeno:

Kontroverzni novosadski biznismen Dragan Amidžić Amidža (55) ubijen je sinoć oko 20.45 časova ispred jednog restorana u Sremskoj Kamenici.

On je izrešetan u klasičnoj sačekuši na parkingu ispred lokala, a prema još nepotvrđenim informacijama, bio je u lokalu sa prijateljima i kada je izlazio, napolju ga je sačekao za sada nepoznati muškarac i pucao u njega iz pištolja.

Prema rečima očevidaca, pucnjavi je prethodila strašna buka.

Nakon informacije da je ovaj biznismen ubijen, pojavili su se brojni statusi na društvenim mrežama u vezi sa ovim novosadskim biznismenom.

Naime, jedan od korisnika tvitera je napisao kako je pokojni Amidžić uznemiravao građane Novog Sada niskim letovima avionom iznad grada.

Inače, policija je do kasno u noć obavljala uviđaj na mestu zločina i držala pod blokadom sve prilaze Sremskoj Kamenici.

Podsećamo, Amidžić je poznat novosadskoj javnosti po raznim ispadima i bahatom ponašanju kao što su akrobatske vožnje avionom "galeb" nad Dunavom, a pamti se i njegov verbalni napad na bivšeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.

Bio je vlasnik benzinskih pumpi, ugostiteljskih objekata, skupih automobila.

Prema informacijama koje kruže u javnosti, on je pozamašan imetak stekao 90-ih godina trgujući naftnim derivatima a tada mu je posao olakšavala činjenica da je bio u dobrim odnosima sa Markom Miloševićem, sinom tadašnjeg predsednika države Slobodana Miloševića.

Kako za ’’Blic’’ priča izvor iz policije, motiv ubistva Amidžića u ovoj fazi istrage teško je razjasniti jer je pokojni biznismen još pre par decenija sve svoje poslove preveo u legalne tokove.

- Ono što javnost zna jeste da je on poznavao skoro celu ’’staru gardu’’ novosadskih kriminalaca koja je bila aktivna 90-ih godina i da je često viđan sa njima u društvu ali je operativnim radom bilo utvrđeno da ih nisu povezivale kriminalne radnje već ljubav prema skupocenim automobilima i luksuznom životu – priča sagovornik.

Divljao skupim kolima po Novom Sadu

Podseća i da je Amidžić bio sklon narušavanju javnog reda i mira zbog čega je često dolazio u sukob sa policijom koja mu je zbog prirode dela mogla pisati samo prekršajne prijave.

- Amidžić je bio vlasnik nekoliko skupocenih automobila koje je često veoma brzo vozio kroz grad ne poštujući ograničenje brzine. Stariji Novosađani sećaju se da je on prvi u grad dovezao ferari i da je sa njim često noću divljao po ulicama. Svoju neobuzdanu ljubav prema brzini krunisao je kupovinom aviona ’’galeb’’ sa kojim je isto pravio problema građanima jer je izvodio akrobatske letove veoma nisko iznad grada i novosadskog kupališta Štrand – priseća se izvor.

Nepoželjan u Hrvatskoj

Kao što je poznato, u leto 2016. Udruga hrvatskih branitelja iz Sinja i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo zabranili su Amidžiću da učestvuje na aeromitingu na sportskom aerodromu "Piket" u Sinju.

Amidžić se "galebom G2" uputio u Sinj na poziv kolega pilota iz tog grada. Umesto da poleti i prikaže akrobacije, doživeo je da njegov avion čuva policija u hangaru, daleko od očiju javnosti. Članovima Udruženja branitelja iz Sinja zasmetalo je to što je "galeb" "tip aviona koji je JNA koristila u ratnim sukobima devedesetih u Hrvatskoj", ali i to što je obeležen petokrakom.

Žao mi je što nisam leteo, zbog publike i organizatora, ali nisam ljut, izjavio je tada Amidžić.

- Civilni sam pilot, zaljubljenik sam u aeromitinge. Nakon što sam odlučio da ne učestvujem na aeromitingu, pozvali su me članovi Udruženja branitelja na sastanak i razgovor je protekao mirno i bez incidenata. Rekli su mi šta im smeta, te da nemaju ništa protiv mene. Znaju da sam ljubitelj aviona i letenja, te da nije sporno ni to što sam iz Srbije, već je problem, kako su nam rekli, bio u simbolici stradanja koju taj avion predstavlja braniteljima i nekoliko petokraka koje su na njemu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.