17 godina država krije ubice: Nalagodavci Ćuruvijinog ubistva i dalje na slobodi!

ko je ubio slavka?

17 godina država krije ubice: Nalagodavci Ćuruvijinog ubistva i dalje na slobodi!

Poznato je da je Ćuruviju i njegovu suprugu do neposredno pred njegovu smrt pratilo 27 pripadnika Državne bezbednosti, dok se za ne posredno ubistvo sudi četvorici njih
Objavljeno: 09:14h

Urednik Dnevnog telegrafa i Evropljanina likvidiran je pre tačno 17 godina. Isto toliko vremena, čini se, država ne želi da reši taj slučaj. Naređeno nam je da obustavimo pratnju pre ubistva Ćuruvije! Pripadnik DB otkriva detalje zločina! Nakon više od 14 godina raznih predistražnih radnji i saslušavanja stotinak svedoka, zvanična istraga povodom ubistva Slavka Ćuruvije pokrenuta je tek 13. januara 2014. godine, nakon razgovora nekadašnjeg komadanta Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije sa tužiocem za organizovani kriminal. Iako se od 1. juna 2015. sudi četvorici bivših pripadnika Državne bezbednosti za ubistvo Slavka Ćuruvije, uočljiv je nedostatak pominjanja nalogodavca u procesu za njegovo ubistvo.

Za ubistvo Ćuruvije optuženi su načelnik resora Državne bezbednosti Radomir Marković, načelnik beogradskg centra DB-a Milan Radonjić, glavni obaveštajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak. Tipovali smo da će prvo ubiti mene! Otkriven Tijanićev iskaz o ubistvu Ćuruvije Optuženi Romić i Radonjić uhapšeni su 13. januara 2014. godine i od tada su u pritvoru, Marković izdržava kaznu od 40 godina zatvora, a Kurak je u bekstvu. Po optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Ratko Romić, koji je drškom pištolja udario njegovu suprugu Branku Prpu u glavu. Ova rečenica je UBILA Slavka Ćuruviju Kako se navodi u optužnici, Ćuruvija je ubijen zbog "javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, radi očuvanja postojeće vlasti".
Više od decenije se spekulisalo da je bivša liderka JUL-a i žena Slobodana Milošševića, Mirjana Marković, naručila Ćuruvijino ubistvo, ali tih navoda nema u optužnici. Ćuruvija je ubijen tokom NATO bombardovanja, na Uskrs, 11. aprila 1999. godine. Likvidiran je ispred zgrade u kojoj je živeo i gde je bila marketing služba "Dnevnog telegrafa", u Svetogorskoj ulici u Beogradu.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.