POSLE PISANJA ESPRESA: Uhapšen BOLESNI MANIJAK koji je pretio TIJANINOM TATI!
Igor Jurić, Foto: Nebojša Mandić

dolijao

POSLE PISANJA ESPRESA: Uhapšen BOLESNI MANIJAK koji je pretio TIJANINOM TATI!

Kako se navodi u saopštenju, on je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti

Objavljeno: 09:10h

Policija je uhapsila A. J. (38) iz Sevojna zbog sumnje da je putem društvene mreže Tviter uputio pretnje Igoru Juriću, osnivaču Fondacije “Tijana Jurić”, saopšteno je iz MUP-a.

Kako se navodi u saopštenju, on je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti i uz krivičnu prijavu priveden je Posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

- Pretio mi je poslednjih šest meseci. Pretio je kako će me “udariti kamion” i kako mu “nije problem da me ubije, nego da mi se odseče noga”. Pokušao sam da ga ignorišem, ali je stalno pisao o tome.

Pravio je anketu “kako je najbolje ubiti Igora Jurića, nožem ili automobilom”... - kaže Igor Jurić.

Jurić dodaje da je mislio da će, ako ga bude ignorisao, ta osoba prestati sa pretnjama, ali se to nije dogodilo.

- Pisao je da sam ja tužilac, da me treba ubiti. Poslednjih mesec dana je počeo da pominje porodicu. Ne znam ko je on. On se na društvenim mrežama predstavlja kao “Stranka policije”. Pisao je da sam bolesnik kojeg treba povrediti, osakatiti, kastrirati... - navodi Jurić, dodajući da je zahvalan policiji na reakciji.

Osnivač Fondacije “Tijana Jurić” kaže da konstantno dobija mnogo uvredljivih, pa i pretećih poruka, a da su ovakve pretnje “pokazatelj da u društvu ima mnogo bolesnih ljudi i onih spremnih da naude”.

- Videću i sa našim advokatima, da pokušamo da doprinesemo da se on najstrože kazni, jer moramo staviti do znanja da se protiv nasilja moramo boriti. Ako je neko bolestan i to se dokaže, onda on mora biti u za to predviđenim ustanovama. Smatram da je to pedofil jer je u svojim tvitovima pisao da ubica Tijane Jurić nije zaslužio tako veliku kaznu, da je tako osuđen jer ja imam veze u državnom vrhu, da smo mi krivi jer da je on bio iziritiran, pa je to zato uradio - zaključuje Jurić.

Ovo nije prvi put da su Jurić i njegovi saradnici meta otvorenih pretnji. Jedan od drastičnijih primera dogodio se u martu prošle godine, kada je jedan osuđivani pedofil (42) direktno pretio predavačima i saradnicima Fondacije “Tijana Jurić” koji su njegovo počinjeno krivično delo koristili kao primer na radionicama o bezbednosti dece na internetu.

Podsećamo, Espreso je pisao kako je A. J. (38) na svom Tviter nalogu upućivao pretnje Juriću, kao i da je napravio kviz u kome svi mogu da glasaju kako žele da "Igor Jurić umre".

Tekst pročitajte OVDE.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.