USKORO PRESUDA DARKU ŠARIĆU! Ovo se čekalo 8 godina!
Ovo se čekalo 8 godina!, Foto: Dado Đilas

U ZAVRŠNICI JE!

USKORO PRESUDA DARKU ŠARIĆU! Ovo se čekalo 8 godina!

Nakon što svi iznesu svoju završnu reč, sud će zakazati izricanje prvostepene presude

Objavljeno:

Suđenje Darku Šariću i još 16 optuženih za pranje novca u Srbiji ubacivanjem "prljavog novca" u legalne tokove ušlo je, nakon osam godina, u završnicu, a epilog i prvostepena presuda mogu da se očekuju u oktobru.

Danas će pred Specijalnim sudom u Beogradu početi izlaganje završnih reči tužioca, optuženih i njihovih branilaca, a planirano je da traju tokom cele sedmice.

Nakon što svi iznesu svoju završnu reč, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Tužilaštvo tvrdi da su Šarić i ostali "oprali" oko 22 miliona evra, zarađenih prodajom kokaina, a optuženi su to negirali.

Šarić je u decembru prošle godine osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe radi šverca kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Ta presuda je na preispitivanju po žalbama.

Prema navodima optužnice za pranje para, novac od prodaje kokaina koji je nabavljan u zemljama Južne Amerike prebacivan je u Srbiju preko ofšor kompanija i uplaćivan na račune domaćih preduzeća i pojedinih banaka.

Ova sredstva korišćena su za privatizaciju društvenih preduzeća, ali i kupovinu nekretnina i zemljišta.

Pored Šarića, u ovom slučaju optuženi su Nebojša Jestrović, Andrija Krlović, Predrag Milosavljević, Radovan Štrbac, Zoran Ćopić, Marinka Vučetić, Dubravka Štrbac, Stevica Kostić, Boban Stojiljković, Bojan Stanojković, Erdin Aguš, Goran Vučković, Nebojša Spasić, Nemanja Krstajić, Goran Bogdanović i Marko Dabović.

Šarić se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.