DEVOJČICA JE LEŽALA U KRVI, DRUGA JE ODLETELA U ŽBUNJE! Svedoci o uličnoj trci u kojoj je poginula tinejdžerka
Kristina M., Foto: Printscreen

tuga

DEVOJČICA JE LEŽALA U KRVI, DRUGA JE ODLETELA U ŽBUNJE! Svedoci o uličnoj trci u kojoj je poginula tinejdžerka

Na licu mesta i dalje su vidljivi tragovi užasa

Objavljeno:

Prošla je ponoć kada sam čuo da je nešto puklo poput groma ili eksplozije i izjurio sam odmah na ulicu. Bandere su bile pokošene po ulici, kablovi svuda, opšti haos. Jedna devojčica ležala je u krvi pored puta, a druga je od siline udara odletela u žbunje. Glasno je kukala.

Ovako nedelju dana od stravične saobraćajne nesreće, koja se dogodila nakon uličnog utrkivanja dva automobila, i u kojoj je poginula petnaestogodišnja Kristina M. meštani Kraljeva pričaju o kobnoj noći.

Na licu mesta i dalje su vidljivi tragovi užasa, na travnjaku jedna ženska papuča, delovi automobila, a bandera nema...

Očevici kažu da je prizor nakon udarca bio jeziv.

- Prizor je bio da vam se digne sva kosa na glavi - kaže očevidac za "Telegraf".

Zvuk sudara probudio je i stanovnike Dositejeve ulice, koji su u strahu izašli iz domova da vide o čemu je reč.

- Najpre se čulo zujanje motora kad je u velikoj brzini, zatim kočnice i ekplozija. Pretpostavila sam da je reč o sudaru, a čim sam izašla iz kuće shvatila sam da je u pitanju teška saobraćajna nesreća. Zvala sam hitnu, ali oni su već bili na putu. Slike krvi i te dece na ulici nikad neću moći da zaboravim - seća se stanarka ispred čije kuće se dogodio sudar, navodeći da ovo nije prvi put da čuje "kako se deca trkaju Dositejevom ulicom".

Kobne noći, vozač "astre" vozio je petoro ljudi, meu kojima su bile Kristina M. i njene četiri drugarice. On je odlučio da se trka sa drugim vozačem i tada je došlo do jezive tragedije.

Svedoci nesreće su naveli da su automobili vozili dosta brzo. Mladić koji je bio sam u automobilu udario je otpozadi drugi automobil "opel astru", prepunu mladih. Od siline udarca, kako kažu očevici, "opel astra"je odletela u vazduh. Vozilo se prevrnulo četiri, pet puta, a dve devojčice su izletele kroz šoferšajbnu.

Preminula devojčica zadobila je prelom kičme i povrede glave, dok je devojčica E. C. povredila lobanju. Ostali su u stabilnom stanju, a među njima je i devojčica A. Č.

Kristina je nakon nesreće odvezena u KBC u Kragujevcu, gde su se lekari borili za njen život. Dva dana je provela na aparatima, nakon čega je, u utorak uveče, zvanično proglašena mrtvom i njeni organi su donirani.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.