PONIŠTENA PRESUDA SESTRI IZ SUBOTICE KOJA JE OSUĐENA ZA UBISTVO MUŽA: Skandalozna odluka trese Srbiju!
Medicnska sestra, Foto: Profimedia

Olduka

PONIŠTENA PRESUDA SESTRI IZ SUBOTICE KOJA JE OSUĐENA ZA UBISTVO MUŽA: Skandalozna odluka trese Srbiju!

Optužena je od početka procesa negirala da je ubila muža sa kojim je godinama živela u Horgošu

Objavljeno:

Poništena presuda medicinskoj sestri osuđenoj za ubistvo muža cijanidom Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je presudu Višeg suda u Subotici kojom je medicinska sestra I. Š. (59) iz tog grada osuđena na 13 godina zatvora zbog ubistva muža jer je, kako navode, potrebno dodatno razjasniti određene činjenice.

"Apelacioni sud je uvažio žalbu branioca okrivljene i smatra da je potrebno dodatno razjasniti određene činjenice i dokaze izvedene tokom prvostepenog postupka i na taj način u potpunosti utvrditi činjenično stanje. U skladu sa tim, Viši sud je zakazao novo pripremno ročište na kome će se odrediti dalja dinamika postupka i termini za glavni pretres", objašnjavaju u Višem sudu u Subotici. I. Š. je u martu ove godine osuđena na 13 godina zatvora zbog optužbe da je mužu, u prostorijama Opšte bolnice, u kojoj je i sama radila, ubrizgala cijanid i ubila ga. To se, prema optužnici, dogodilo u februaru prošle godine, kada je preminuli čovek, zbog bolova u stomaku, primljen u bolnicu. Neposredno pre nego što će biti otpušten kući, naglo mu je pozlilo i otkazale su mu vitalne funkcije. Njegova supruga je zatečena sa špricem, a obdukcija je utvrdila da je smrt nastupila usled trovanja cijanidom.

Optužena je od početka procesa negirala da je ubila muža sa kojim je godinama živela u Horgošu, a njena odbrana je navodila da nijedna radnja nije potkrepljena činjeničnim dokazima. Odbrana je pokušavala da ospori dokaze i način na koji su oni uzeti, tvrdeći da nije urađen uviđaj i da su dva šprica, u kojima nije pronađen cijanid, na veštačenje doneta tri dana kasnije, a da se ne zna gde su uzeti, te da nije urađena DNK analiza da se utvrdi ko ih je koristio.

(Espreso.co.rs/Subotica.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.