SRPSKI CARINICI SU U ŠLEPERU PUNOM DETERDŽENATA PRIMETILI KONTURE! Kad su otvorili prikolicu, zatekli su NJIH
Migranti na graničnom prelazu, Foto: Uprava carine

zaustavljeni

SRPSKI CARINICI SU U ŠLEPERU PUNOM DETERDŽENATA PRIMETILI KONTURE! Kad su otvorili prikolicu, zatekli su NJIH

Zahvaljujući mobilnom skeneru već oko 7 časova u tovaru delova za kotlove uočeno je nekoliko ljudskih silueta

Objavljeno:

Pokušaji migranata da ilegalno pređu granicu ne smanjuju se ni početkom septembra, pa su tako carinici 6. septembra 2019. godine, samo tokom prepodneva na graničnom prelazu Horgoš otkrili 9 ilegalnih migranata skrivenih u raznim tovarima.

Zahvaljujući mobilnom skeneru već oko 7 časova u tovaru delova za kotlove uočeno je nekoliko ljudskih silueta. Carinici su odmah otvorili tovarni deo kamiona domaće firme koja je pomenutu robu prevozila ka Belgiji i u njemu zatekli trojicu Avganistanaca koji su na taj način pokušali da stignu do EU.

foto: Uprava carine

Jedva da je prošlo sat vremena kada su carinici i u kamionu prevozničke firme iz Novog Pazara primetili da konture viđene na skeneru ne odgovaraju prijavljenoj robi. Bilo je očigledno da se pored detrdženta koji je upućen u Nemačku u istom tovaru nalaze i ljudi. Kada su otvorili prikolicu šlepera, carinici su u tovaru zatekli još trojicu Avganistanaca.

foto: Uprava carine

Iskusni službenici koji godinama rade kao operativci na mobilnim skenerima Uprave carina ubrzo su uočili i treći kamion u kome su se sem robe nalazili i ilegalni migranti.

foto: Uprava carine

Par minuta posle 11 časova na izlaznoj strani prelaza Horgoš našao se i kamion prevozničke firme iz Beograda koji je prevozio staklene tegle. Snimak sa skenera je pokazao ljudske siluete između paleta natovarenih staklenim teglama čije je krajnje odredište takođe trebalo da bude Nemačka. Otvorivši tovarni deo kamiona otkrivena su još trojica Avganistanaca, što znači da je za samo nekoliko prepodnevnih sati na prelazu Horgoš otkriveno čak 9 migranata.

foto: Uprava carine

Carinski službenici koji rade na najfrekventnijim prelazima ka EU se svakodnevno suočavaju sa brojnim pokušajima migranata da neopaženo pređu granicu skrivajući se u najrazličitijim tovarima robe, pa je tako od početka 2019. godine u toj nameri sprečeno gotovo 950 ljudi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.