U OVOJ BOLNICI UMRLA JE TRUDNICA OD SEPSE! Sad je žena tu IZGUBILA BLIZANCE! DOŠLA IM JE INSPEKCIJA
Bolnica, Foto: Dragana Udovičić

provera bolnicie

U OVOJ BOLNICI UMRLA JE TRUDNICA OD SEPSE! Sad je žena tu IZGUBILA BLIZANCE! DOŠLA IM JE INSPEKCIJA

U međuvremenu, krivična prijava Tamarinog supruga Lazara Milića protiv Opšte bolnice dostavljena je Osnovnom javnom tužilaštva

Objavljeno:

Po nalogu Ministarstva zdravlja u Opštu bolnici u Kruševcu upućeni su lekari specijalisti iz većih centara kako bi proverili sve aspekte rada Opšte bolnice, naročito na odeljenjima ginekologije i akušerstva.

Kako je objavio RTS, tome su prethodili inspekcijski nadzor i unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika-lekara koji su učestvovali u lečenju trudnice Tamare Milić koja je iz kruševačke Opšte bolnice upućena u KC Niš gde je preminula 1. avgusta.

Dodatni povod predstavlja i najnoviji slučaj trudnice iz okoline Kruševca koja je izgubila blizance. Vest je podeljena putem društvenih mreža u grupi "Pravda za Tamaru Milić".

Kako je RTS-u rečeno u zvaničnom saopštenju Opšte bolnice, "pacijentkinja je primljena u 32. nedelji gestacije, sa blizanačkom trudnoćom".

- Na ultrazvučnom pregledu utvrđeno je da su oba ploda bez srčane radnje - navodi za “Novosti” dr Vesna Stević-Gajić, v. d. direktora bolnice: "Na adekvatan način je sproveden prevremeni porođaj i pacijentkinja se oseća dobro. U vezi sa ovim slučajem u toku je unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada".

Nisu poznati detalji koji su prethodili ovakvom ishodu. Informacija o događaju pojavila se na fejsbuk-grupi “Pravda za Tamaru Milić”, formiranoj početkom avgusta, nakon smrti trudnice iz Kruševca u KC Niš gde je, prema navodima tamošnjih lekara, pacijentkinja transportovana iz kruševačke bolnice 23. jula, ”u stanju već razvijene sepse”.

Kako su pisali mediji, posle 10 dana borbe niških lekara-specijalista, trudnica je, na žalost, preminula, a porodica Milić je uz podršku članova fejsbuk-grupe nedavno organizovala protest u centru grada i tom prilikom, zatražila hitno procesuiranje odgovornih za smrt Tamare Milić 1. avgusta, kao i njene bebe.

Porodica smatra da je krivica na lekarima u Kruševcu. U međuvremenu, krivična prijava Tamarinog supruga Lazara Milića protiv Opšte bolnice dostavljena je Osnovnom javnom tužilaštvu i tiče se krivičnog dela nesavesno pružanje lekarske pomoći.

U ispitivanje slučaja Tamare Milić uključila se inspekcija Ministarstva zdravlja, a ranije je obavljena i unutrašnja kontrola provere stručnog rada u bolnici.

Prema rečima v. d. direktorke bolnice, dr Vesne Stević-Gajić, “Ministarstvo zdravlja je uputilo lekare specijaliste iz većih centara kako bi proverili sve aspekte rada Opšte bolnice, naročito na odeljenjima ginekologije i akušerstva”.

(Espreso.co.rs/VečernjeNovosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.