VLAŠKI OBRED ODAO UBICU IZ JABUKOVCA: Evo kako je tekla istraga KRVAVOG ZLOČINA, JEDAN DETALJ je bio U PRVOM PLANU
Jabukovac, Foto: Printscreen

otkrivamo

VLAŠKI OBRED ODAO UBICU IZ JABUKOVCA: Evo kako je tekla istraga KRVAVOG ZLOČINA, JEDAN DETALJ je bio U PRVOM PLANU

Krv na licu dve žrtve, krivični dosije i umeće rukovanja oružjem pružili su istražiteljima dokaze koji Davora Pernića (35) iz Jabukovca sumnjiče za četvororstruko ubistvo u tom selu

Objavljeno:

Dvema od četrii žrtve masakra, Raji Kazimiroviću i njegovoj starijoj sestri Ljubinki Oprikić, ubica je stavio krpe na lica. To je vlaški običaj, ukorenjen u selu. Ako su im u trenutku smrti oči otvorene, mrtvima se stavljaju krpe na lica da navodno ne bi gledali žive i plašili ih. Taj postupak ubice ukazao je inspektorima da je zločinac iz sela ili iz bliske okoline i da nije došao sa strane - saznaje ''Blic'' od izvora bliskog istrazi.

Ipak, pokrivena lica nisu bila dovoljna da se utvrdi ko je ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53). Tela ubijenih su nađena 7. avgusta na salaškom obodu kod Jabukovca.

- Nakon što je istraga uznemirila meštane Jabukovca i okolnih sela, trebalo je suziti broj potencijalnih osumnjičenih. Ubica je nesumnjivo bio vešt u rukovanju oružjem, a trebalo je proveriti i sve one koji imaju krivični dosije. Pernić je ranije privođen zbog krađe i pretnji oružjem, pa se našao na toj listi - napominje naš izvor.

Taj triling - vlaški običaj rukovanje oružjem i krivični dosije - izbacili su u prvi plan Davora Pernića kao potencijalnog osumnjičenog za masakr na imanju Kazimirovića. Ovaj mehaničar sitne građe i niskog rasta, priveden je na saslušanje, na koje je došao smiren. Podvrgnut je poligrafskom ispitivanju, a mašina je pokazala da nešto skriva.

- Njegova prvobitna namera bila je da opljačka kuću, ne da ubije vlasnika i njegove rođake. Nije, međutim, mogao da objasni zašto je onda krenuo naoružan i to ne jednim oružjem. Uz to, bio je maskiran fantomkom. Kada je stigao na salaš, domaćin Raja nije bio tu. U trenutku kada je upao na imanje, Dragana je čitala knjigu. Zatražio je novac, jer je zbog toga došao, ali se Dragana sagnula i uzela sekirče, kojim je neko od njih cepao drva i gađala ga. Tom prilikom nije mu se pomerila fantomka i pobegao je. Navodno se uplašio da će ga Dragana prijaviti, prepoznati u policiji, te da će biti uhapšen, pa je odlučio da ih ubije i tako eliminiše svedoke neuspešnog razbojništva - navodi sagovornik iz istrage.

Perniću sada preti najteža kazna - do 40 godina robije.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.