BRUS PLAĆA JUTKINE ADVOKATE! Šema je provaljena, ovo znaju svi koji RADE ZA NJEGA U OPŠTINI!
Milutin Jeličić Jutka, Foto: Filip Plavčić

MUTNE RADNJE

BRUS PLAĆA JUTKINE ADVOKATE! Šema je provaljena, ovo znaju svi koji RADE ZA NJEGA U OPŠTINI!

Poslednje ročište Milutinu Jeličiću odloženo je zbog nedolaska njegovog pravnog tima.

Objavljeno:

Opština Brus poslednjih nekoliko godina iz budžeta plaća usluge Advokatskoj kancelariji Golubović, koja odnedavno zastupa Milutina Jeličića Jutku u slučaju u kojem je okrivljen za polno uznemiravanje.

Izvor ''Blica'" za ovaj list nije mogao da kaže koliko tačno godina građani Brus izdvajaju svoj novac za plaćanje usluga pomenute kancelarije, ali tvrdi da je reč o najmanje tri godine.

- Nije to nikakva tajna. Ljudi zaposleni u opštinskoj administraciji znaju da novac odlazi pomenutoj advokatskoj kancelariji, ali ne znaju i šta to ona radi u korist opštine - navodi naš izvor.

''Blic'' je došao do fakture u kojoj se jasno vidi da je samo za taj mesec Advokatska kancelarija Golubović iz budžeta Brusa prihodovala 23.900 dinara za advokatske usluge, bez preciznog navođenja na koje usluge se tačno misli.

Zanimljivo je, međutim, da je odnedavno Zoran Golubović, vlasnik advokatske kancelarije, u timu advokata koji čine Jutkin pravni tim u slučaju u kojem je okrivljen za seksualno uznemiravanje bivše sekretarice Marije Lukić. Golubović je poslednjih nekoliko meseci jedan od petoro advokata, a u tim je zajedno sa njim ušla i Zora Dobročanin.

Niko od čak petoro pravnih zastupnika nije se pojavio ovog mesecana suđenju u Osnovnom sudu u Kruševcu, a svi su nedolazak pravdali godišnjim odmorom.

Na adresu ''Blica'' nedavno je stigla opomena pred tužbu za seriju tekstova koje smo objavili o osumnjičenom Jutki i koju potpisuje advokatska kancelarija Golubović.

Da li to znači da Jutka plaća novcem građana Brusa svoju privatnu odbranu ili je posredi neki drugi vid angažma, zasad nije poznato.

I odbornici su uputili pitanje Skupštini opštine Brus kakav ugovor opština ima sa gorenavedenom advokatskom kancelarijom. Skupština opštine je odgovorila da ne postoji nikakav ugovor, ali odbornici nisu dobili odgovor ima li opština Brus saradnju sa Advokatskom kancelarijom Golubović.

Podsećamo, poslednje ročište Milutinu Jeličiću, prvo od kada je suđenje iz Brusa izmešteno u Osnovni sud u Kruševcu, odloženo je zbog nedolaska Jutkinog pravnog tima.

Iako je Borivoje Borović, punomoćnik Marije Lukić, rekao da je na poslednjem pretresu rečeno da će sledeće suđenje održati i ako Jeličićevi advokati ne dođu, sudija Aleksandar Kocić je odlučio da se pretres ipak odloži.

I Jeličić je izjavio da on ne bi mogao sam da se brani, uz sramno opravdanje da se na njega ''vrši ogroman pritisak''.

Upravo zbog brojnih zloupotreba koje je Jutka pokušao da sprovede, suđenje je premešteno u Kruševac. Sud je, doduše, kao razlog naveo prevelike tenzije između pristalica obe strane u ovom sudskom procesu, koje su pretile da prerastu u fizički obračun.

Naredno ročište zakazano je za 23. septembar.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.