ŽELEO SAM PRVO DA IH POČASTIM, TOLIKO SAM SE RADOVAO ROĐENJU SINA! Stravična ispovest supruga PREMINULE PORODILJE
Danijela Krstić, Foto: Facebook printscreen

tuga do neba

ŽELEO SAM PRVO DA IH POČASTIM, TOLIKO SAM SE RADOVAO ROĐENJU SINA! Stravična ispovest supruga PREMINULE PORODILJE

Ona se 9. avgusta porodila u aleksinačkoj bolnici, no istog dana je preminula...

Objavljeno: 22:16h

- Kad sam je našao mrtvu na krevetu, ležim pored nje i plačem, a ta ista doktorka ulazi i onako u prolazu mi kaže da "treba da ostanem smiren i da se to dešava - tvrdi Zvonko, Danijelin suprug, piše Telegraf.

Porodilja Danijela Krstić (31) preminula je u Opštoj bolnici u Aleksincu nekoliko sati nakon porođaja, a njena porodica tvrdi da je do tragičnog ishoda došlo greškom doktora.

Danijela je, kako njen suprug kaže, bila zdrava žena i sa radošću je čekala rođenje svog sina. Ona se 9. avgusta porodila u aleksinačkoj bolnici, no istog dana je preminula. Njen neutešni suprug Zvonko Krstć tvrdi da je do Danijeline smrti došlo greškom lekara, tj. da je mlada žena umrla zbog nemarnog i neodgovornog tretmana koji su joj medicinski radnici pružili.

- Sada se čeka rezultat obdukcije, aleksinačka bolnica ima neke tri ili četiri verzije koje nemaju veze sa mozgom. Ostao sam udovac, a deca bez majke, naša porodica zavijena je u crno. Čekam obdukciju i onda krećem sudskim putem - počinje priču Zvonko.

Šta se dogodilo tog kobnog dana?

Danijela se porodila u 13:50, Zvonko se čuo s njom i posle toga više nikakve informacije nije dobio, a onda su žene sa odeljenja počele da mu javljaju da njegova supruga nije dobro i da treba što pre da ode u bolnicu.

Nesrećni udovac kaže da mu je doktorka, navodno, rekla da je beba dobro. Na pitanje kako mu je supruga, doktorka je, navodno, rekla, da je došlo do krvarenja i da se nada, odnosno ne bi trebalo da dođe do većih problema.

- Tada sam joj rekao "nadate se i ne bi trebalo da dođe do većih problema" je ogromna razlika. Pitao sam je da li treba da pozovem nekog da bih je prebacio u Niš, rekla je "ne, biće sve u redu". Otišao sam da kupim poklone za doktorku i osoblje, jer su lepo obavili svoj posao i dobio sam dete, hteo sam da ih počastim. Posle pola sata se vraćam i vidim da nešto nije u redu, sestre samo jure, opšti haos. Sledećih tri sata stojim u hodniku i niko mi ništa ne priča. Doktorka je izašla po poklone i piće koje inače obožava i stalno konzumira - priča Danijelin muž.

Prema njegovim rečima, doktorka uzima taj poklon, odnosno piće i na njegovo pitanje kakvo je stanje ona mu, navodno, odgovara da je Danijeli pao pritisak, te da iznosi 70 sa 50, kao i da su joj dati lekovi, pa će sve biti u redu.

- Sledećih tri sata nemam informacije ni od koga. Za sve što je ona meni rekla u hodniku imam svedoke. U 18:30 je došao njihov načelnik kog znam lično, pitao sam ga šta se dešava, odgovorio mi je da pokušavaju reanimaciju i ako uspeju da će je poslati za Niš i to je sve. Čovek je bio zatečen, bled kao krpa, jer se znamo privatno i on je trebalo da porađa moju suprugu za koju tvrdim da bi bila danas živa da ju je on porađao - rekao je Zvonko.

U 19 časova Zvonko je nasilno otvorio vrata porodilišta kako bi video svoju suprugu. Međutim, zateći će ono najgore - nju mrtvu.

- Razvalio sam vrata porodilišta i našao Danijelu u lokvi krvi, mrtvu ispod pokrivača. Kad sam je našao mrtvu na krevetu, ležim pored nje i plačem, a ta ista doktorka ulazi i onako u prolazu mi kaže da "treba da ostanem smiren i da se to dešava". Mladu zdravu ženu sam im ostavio da je porode, da nas učine srećnim, a šta sam dobio? - pita se očajan udovac.

Kako dete od četiri godine da kažem gde mu je majka?

Ipak, posle svega, Zvonku je najteže da objasni ćerkici od četiri godine šta je sa Danijelom.

- Kako detetu od četiri godine da objasnim gde mu je majka. Njenim roditeljima, mom ocu, porodici, a i sebi - pita se tužno Zvonko i dodaje:

Lekarski propust je sigurno, jer se moja Danijela porodila sama, prirodnim putem. Njen termin je bio 1. avgusta, ne znam šta su čekali. Ovih devet dana je bila u bolnici, kod njih na odeljenju, u njihovim rukama. Po mom mišljenju i onome što sam zatekao, ona je iskrvarila, nisu ispratili porađaj do kraja, verovatno. Ja moram glavu gore i da se borim, jer sam sada našoj deci i otac i majka. Moram da budem jak i zbog nje i zbog sebe, ali neću stati dok istina ne izađe na videlo - zaključio je naš razgovor Zvonko Krstić.

(Espreso.co.rs / Telegraf / S. Čenad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.