SKAKALA S DRUGARIMA U SAVU, NIKO NIJE VIDEO KAD JE POTONULA: Šta kažu očevici o utapanju Stefane Manović (14)?
Stefana Manović skakala je u reku sa ostalom decom, niko nije primetio kada je nestala pod vodom, Foto: Printscreen/Facebook/Privatna arhiva

novi detalji

SKAKALA S DRUGARIMA U SAVU, NIKO NIJE VIDEO KAD JE POTONULA: Šta kažu očevici o utapanju Stefane Manović (14)?

Prema rečima očevidaca, neutešni roditelji su bili potpuno van sebe, te im pripadnici policije nisu dozvolili da vide telo deteta

Objavljeno:

Stefana Manović, devojčica koja se utopila u Savi, nedugo pre tragedije skakala je s ostalom decom sa skakaonice u reku, dok su roditelji bili u dvorištu poseda.

Podsetimo, Stefana je prekjuče sa svojim roditeljima i mlađim bratom bila na Makišu, na jednom splavu čiji vlasnik je rodom iz Priboja i koji je organizovao druženje za svoje poznanike.

Vlasnik splava na kojem se tragedija dogodila zove se Jovan, piše Blic, a on je pašenog Stefaninom ocu. Porodica se okupila u nameri da vikend provedu na reci u zabavi i druženju. Desetak metara od splava je ograđeni posed, takođe Jovanovo vlasništvo. Na tom placu nalazi se manji letnjikovac, bazen, ležaljke i razbacane igračke.

Prema rečima čoveka koji se tog kobnog trenutka u nedelju oko 17 sati nalazio na splavu pored, Stefana je zajedno sa ostalom decom skakala u reku sa skakaonice na splavu, dok su roditelji bili u dvorištu poseda.

- Bilo je desetak dece, video sam da su skakali u reku, i u jednom trenutku čuo sam da viču: "Gde je Stefana, nema Stefane". Čim sam shvatio o čemu se radi, uskočio sam u reku u nadi da ću pronaći devojčicu. Ali posel tri minuta nisam više mogao da izdržim pod vodom i izronio sam - prisećao se sagovornik "Blica", koji je i dalje bio pod šokom.

Čovek sa splava pored, rekao je i da je devojčica bila najstarija među grupom dece, te da su ronioci njeno telo pronašli u roku od pet minuta baš na tom mestu.

- Ne znam šta bi mogao biti uzrok nesreće, moguće da je udarila glavom o šipku skakaonice ili ju je jednostavno poklopio talas - ispričao je on.

Prema rečima očevidaca, neutešni roditelji su bili potpuno van sebe, te im pripadnici policije nisu dozvolili da vide telo deteta.

- Ma, strašno je bilo, roditelji su zapomagali, tražili su da vide ćerku, ali nisu im dozvolili zbog dodatnog šoka. Hitna pomoć im je dala lekove za smirenje, ali njihovu bol ništa nije moglo da ublaži. U prevelikom šoku bili su i Jovan i njegova porodica - ispričao je sagovornik "Blica".

Uzrok nesreće se utvrđuje.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.