MILA (2) UMRLA KAD JOJ JE POZLILO NA VLASINI: Lončar kaže da će ispitati sve okolnosti SLUČAJA O KOM PRIČA SRBIJA
Zlatibor Lončar, Foto: Fonet

STRAŠNO

MILA (2) UMRLA KAD JOJ JE POZLILO NA VLASINI: Lončar kaže da će ispitati sve okolnosti SLUČAJA O KOM PRIČA SRBIJA

Kako je objasno, hitna pomoć je krenula iz Surdulice koja je izuzetno udaljena, pa su se našli na pola puta i pokušali sve mere reanimacije ali nije uspelo

Objavljeno:

"Ispitaćemo sve do kraja i sačekati rezultate o ovoj najvećoj tragediji koja je mogla da se desi jednoj porodici", rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar povodom smrti dvogodišnje devočice kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru.

Kako je objasno, hitna pomoć je krenula iz Surdulice koja je izuzetno udaljena, pa su se našli na pola puta i pokušali sve mere reanimacije ali nije uspelo.

- Ako ste rukovodilac zdravstvene ustanove, na lokalu, a znate da je više ljudi na Vlasini, što se niste organizovali, pa ne mogu ja da vas organizujem - rekao je Lončar gostujući na TV Pink, navodeći da nije krenuo sanitet iz Crne Trave koja je bliže nego iz Surdulice koja je dosta udaljena.

Ministar je povodom smrti deteta izjavio saučešće i apelovao da se ova tragedija ne zloupotrebljava da bi se skupljali poeni "jer se to vraća kao bumerang".

Kako je naglasio, od 1. januara Domovi zdravlja koji su sada u nadležnosti opština i gradova ponovo će biti u nadležnosti države "pa neće biti ratova na lokalu" oko njih.

Podsetimo, dvogodišnja devojčica Mila J. iz Rume preminula je u petak ujutru u bolnici u Surdulici, pošto joj je prethodno pozlilo na Vlasinskom jezeru.

Devojčici je pozlilo istog dana kada je porodica doputovala na Vlasinu. Porodica je, kako pišu "Novosti", na jezero stigla u četvrtak ujutru. Odabrali su ovu lokaciju nadajući se da će svež i zdrav vazduh prijati deci. Ujutru su se smestili i devojčica, koja je kasnije preminula, kao i njena sestra bliznakinja, bile su vesele i igrale se. Prema rečima rođaka, ništa nije ukazivalo na to da detetu nije dobro.

Tačan uzrok smrti dvogodišnje Mile utvrdiće obdukcija, koju je naložilo vranjsko Tužilaštvo, jer je medicinsko zbrinjavanje deteta pratio niz problema zbog čega se sumnja da je prekasno prevezeno u Surdulicu.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.