BOLJE ŠUTKA NEGO JUTKA! Počelo suđenje BRUSKOM ŠERIFU, stigla je i MARIJA LUKIĆ! Ona ima PODRŠKU
Milutin Jeličić Jutka, Foto: Printscreen

NASTAVLJA SE...

BOLJE ŠUTKA NEGO JUTKA! Počelo suđenje BRUSKOM ŠERIFU, stigla je i MARIJA LUKIĆ! Ona ima PODRŠKU

Ovo je prvo ročište od kada je proces zbog različitih nepravilnosti izmešten iz bruskog suda i prebačen u Osnovni sud u Kruševcu

Objavljeno:

Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki, bivšem predsedniku opštine Brus, zbog polnog uznemiravanja Marije Lukić, nastavljeno je danas u Osnovnom sudu u Kruševcu.

Jutka je stigao u sud u pratnji svojih branioca, kao i Marija Lukić.

Ispred suda u Kruševcu okupljena je grupa žena koje kao i na prethodnim suđenjima drže transparente podrške Mariju Lukić.

foto: Espreso

Na transparetima su ispisane reči podrške žrvti Mariji Lukić koja je smogla sange da nasilnika prijavi iako tortura nad njom nije prestala, naprotiv, tada se intezivirala.

"Nasilje nema opravdanje", "Radnice su uz Mariju Lukić", "Stop govoru mržnje", "Bolje šutka nego Jutka" ispisano je na transparentima podrške Jutkinoj žrtvi.

Podsećamo, ovo je prvo ročište od kada je proces zbog različitih nepravilnosti izmešten iz bruskog suda i prebačen u Osnovni sud u Kruševcu.

Relativno brzo zakazivanje ročišta iznenadilo je Jeličićevu žrtvu Mariju Lukić.

U izjavi za "Blic" ona je rekla da strahuje od eventualnog odlaganja i prolongiranja suđenja, ali da joj nadu daje to što je prvo ročište zakazano u kratkom roku, što u Brusu nije bio slučaj, već se na prvo suđenje čekalo oko godinu dana.

Suđenje Jeličiću od starta je bilo praćeno tenzijama, a Jeličićevi saradnici su tokom ranijih ročišta ispred suda, ali i ispred same sudnice, dobacivali, vređali i pretili kako Mariji Lukić, tako i drugim žrtvama u čijim slučajevima optužnice nisu podignute, ali su pozvane da budu svedoci u slučaju Marije Lukić. Trebalo je da upravo one svedoče na poslednjem pretresu u Brusu krajem maja, ali je suđenje prekinuto jer su Lukićeva i svedokinje doslovno prošle kroz torturu.

Inače, Skupština opštine Brus je 27. juna vratila mandat Jeličiću, nakon čega on može ponovo da se kandiduje za predsednika opštine ili neku drugu funkciju. Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je, međutim, da Jeličić može da bude predsednik te opštine, ali ne kao kandidat naprednjaka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.