PREPOZNALI GA PO CIPELAMA: Nišlija preminuo od strujnog udara, deda Mirka (89) spržilo 20.000 volti!
Ljubiša Stanković pronašao Mirka, Foto: J. Ćosin

tragično

PREPOZNALI GA PO CIPELAMA: Nišlija preminuo od strujnog udara, deda Mirka (89) spržilo 20.000 volti!

On je sa dubokim opekotinama primljen u KC Niš gde je odmah operisan, međutim njemu nije bilo spasa

Objavljeno:

Nišlija Mirko V. (89) koji je u utorak zadobio je povrede opasne po život i opekotine drugog i trećeg stepena kada ga je kod Železničke stanice Crveni krst udarila struja napona 20.000 volti iz kabla kojim se napajaju lokomotive, a koji se najverovatnije usled nevremena otkačio i pao na metar i po od zemlje, preminuo je u Kliničkom centru nekoliko sati nakon operacije.

On je sa dubokim opekotinama primljen u KC Niš gde je odmah operisan, međutim njemu nije bilo spasa.

- Odmah po prijemu u Urgentni centar KC Niš odveden je u operacionu salu. Nakon hirurške intervencije koja je trajala jedan i po sat u kojoj je učestvovao tim plastičnih hirurga i lekara drugih specijalnosti, obrađene su uspešno sve rane. Bio je smešten u intenzivnu negu Urgentnog centra, ali je uprkos svim naporima lekara preminuo nekoliko sati nakon operacije - kažu u Kliničkom centru u Nišu.

Njega je u utorak sa teškim opekotinama između šina pronašao prijatelj Ljubiša Stanković iz Niša koji kaže da je Mirko bio u takvom stanju da se jedino po cipelama razaznavalo da je to on.

- Odeća je bila izgorela i telo mu se dimilo, celo u opekotinama, još se dimilo, a iznad je visio taj kabl. Prvo sam začuo neko krkljanje, kada sam video telo. Prepoznao dam Mirka jer je na cipelama imao različite pertle, jednu plavu, a jednu crvenu pertl, zbog toga smo se uvek šalili da ih nosi “zbog uroka” – priča nam Ljubiša.

On kaže da je Mirko u blizini imao manji plac i kućicu koju je redovno obilazio, pa je i u utorak popodne krenuo tamo.

- Imao je dosta godina ali je bio jako vitalan šetao je, brao voće i sekao drva za ogrev. Skoro svakog dana smo se viđali, toga dana nije se javio pa sam krenuo da vidim da li je došao i šta je s njim. Nisam mogao da zamislim prizor na koji ću naleteti. Ta žica je mogla da povredi bilo koga od nas – rekao je Stanković.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.