MUŠKARAC NA ELEKTRIČNOM TROTINETU NALETEO NA DETE (7): Užas u Beogradu!
Opasnost od električnih trotineta, Foto: printscreen/youtube

više niko nije bezbedan

MUŠKARAC NA ELEKTRIČNOM TROTINETU NALETEO NA DETE (7): Užas u Beogradu!

Dečak još ima povredu skočnog zgloba

Objavljeno:

Sedmogodišnji dečak je povređen u utorak uveče u Beogradu, pošto ga je udario vozač električnog trotineta. Nesreća se desila u Bulevaru kralja Aleksandra.

Majka se sa detetom nalazila nedaleko od ulaza zgrade u kojoj stanuju, kada se odjednom pojavio vozač na trotinetu.

Njeno sedmogodišnje dete je tada zadobilo oderotine na skočnom zglobu, od točka trotineta, i udarac u glavu, od volana, kako prenose beogradski mediji.

Električni trotineti su postali veoma popularno prevozno sredstvo poslednjih meseci, ali je tek krajem juna ove godine objavljeno da se započelo sa izradom novog Zakona o bezbednosti saobaćaja koji će, između ostalog, regulisati i vožnju novog prevoznog sredstva.

Vozači eletričnih trotineta za svoje vozilo koriste i trotoare i kolovoze, praktično svaku površinu koja im se učini prikladnom za to, pošto i dalje nije utvrđeno gde to treba da čine.

Dok se donese neophodni pravni akt, pešaci će morati da hodaju pod velikim oprezom trotoarima, u strahu od mogućeg naleta "nečujnog prevoznog sredstva".

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja je u maju za Prvu televiziju rekao da je "uvek u životu tako, da se pojavi neka nova situacija, a da zakonodavac tek kasnije to uredi nekim propisima".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.