UROŠA SU FAŠISTI IZBOLI ZBOG ANTIFA MAJICE! Sud, međutim, tvrdi nešto što je razbesnelo ovog Nišliju
Momak tvrdi da tuče nije bilo, BORIO SE ZA ŽIVOT, Foto: Printscreen / Kurir.rs / Privatni arhiv

I TO JE MOGUĆE

UROŠA SU FAŠISTI IZBOLI ZBOG ANTIFA MAJICE! Sud, međutim, tvrdi nešto što je razbesnelo ovog Nišliju

Pritom su oni koji su promovisali nacizam na protestu - i dalje na slobodi.

Objavljeno:

Ko je čovek koji je na niškom keju izbo dvadesetpetogodišnjeg Uroša Janjića i zašto je ovaj napad tužilaštvo najpre okarakterisalo kao "tuču dve grupe mladića", kada je jasno da tuče nije bilo?

Tridesettrogodišnji napadač, koga je sudija za prethodni postupak pustio da se brani sa slobode, od žrtve tražio da skine majicu sa antifašističkim znakom.

Pritom su oni koji su promovisali nacizam na protestu - i dalje na slobodi, piše N1.

"Čekam vas kod kukastog krsta na keju" - ovako nam je odbornik opozicione Niške inicijative Srđan Nonić zakazao susret, pošto su zakonom zabranjena obeležja i dalje tu, na niškom keju, preko puta kabineta gradonačelnika. Tu gde hiljade mladih provodi letnje večeri...

"Problem je što je sve zavedeno kao tuča", priča nam napadnuti student Uroš Janjić.

A, tuče nije bilo, dodaje Janjić, već su on i njegov prijatelj sačekani, opkoljeni, a on, pošto je odbio da skine majicu, izboden nožem.

Napadač i grupa oko njega su, policijskim rečnikom - identifikovani nekoliko dana posle ubadanja Janjića.

"Čuo sam da je on ispitan, u svojstvu građanina, zbog učešća u nekoj tuči, a ne kao neko ko je počinio zločin iz mržnje i pokušao ubistvo, što je i bilo", naglašava Nonić.

U Tužilaštvu za N1 kažu da će tek biti utvrđeno kakva će krivična prijava uslediti, ali sama činjenica da je tridesettrogodišnjak, koji je nekom probo pluća - napolju, za mnoge je skandalozna.

Uroš Janjić se fizički oporavlja. Tvrdi da ničim nije izazvao incident, a da je napadačima smetala majica koju je doneo sa studentske razmene iz Barselone, na kojoj je bilo antifašističkih simbola. Na njegovu žalost, nije se sve završilo na nožu u leđima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.