ONE SU NAJTRAŽENIJE SRPKINJE SA INTERPOLOVE POTERNICE! Jure ih zbog NAJTEŽIH ZLOČINA, bile su u vezi s POLITIČARIMA
Interpol, ilustracija, Foto: Prentscren

CRVENA POTERNICA!

ONE SU NAJTRAŽENIJE SRPKINJE SA INTERPOLOVE POTERNICE! Jure ih zbog NAJTEŽIH ZLOČINA, bile su u vezi s POLITIČARIMA

Evo ko su one...

Objavljeno:

Crvena Interpolova poternica raspirana je za ukupno 25 srpskih državljana, od čega su dve žene. Takođe, na Interpolovom spisku nestalih lica, za kojima se raspisuje žuta poternica, nalaze se dve devojčice iz naše zemlje.

Slobodanka Boba Tošić

Nekadašnja misica BiH, Plejboj zečica i učesnica rijalitija Slobodanka Boba Tošić nalazi se na crvenoj interpolovoj poternici zbog pomaganja Darku Elezu u pokušaju ubistva svog kuma Đorđa Ždrala. Pokušaj se dogodio aprila 2006. godine, a uloga misice bila je da namami žrtvu na mesto gde su u zasedi čekali, kako se tada sumnjalo, Darko Elez i Branimir Minić.

Kako je i sam Đorđe ispričao tokom svedočenja u predmetu kodnog naziva "Lutka", misica i on su se upoznali u zatvoru, gde je dolazila svome dedi u posetu, a jednom ju je video u društvu Darka Eleza. Kad god bi se posle toga viđali, Slobodanka je insistirala da stakla njegovog automobila budu zatamnjena.

Kobnog dana, Slobodanka je poslala sms poruku Ždralu da je odveze kod drugarice po skripte. Kada je izašla iz automobila, napadači su zapucali na Ždrala. Kako je kasnije ispričao, video je Slobodanku kako rukom prekriva usta, a onda su se začuli pucnji.

foto: Prentscren

Đorđe Ždralo izvukao je živu glavu samo zahvaljujući tome što se puška jednom od napadača zaglavila. Iako ranjen, uspeo je da ode do obližnjeg kafića čiji je vlasnik njegov prijatelj (koji je kasnije ubijen), a potom u bolnicu u kojoj je proveo samo jednu noć, strahujući za svoj život.

Tošićeva je kasnije pred sudom u Bosni i Hercegovini osuđena na dve i po godine zatvora zbog saučesništva ali i zbog pripadnosti organizovanoj kriminalnoj grupi, dok je Darko Elez sa ostalim osumnjičenima oslobođen optužbi u Srbiji. Tako je, na kraju, misica ostala jedina osuđena u ovom predmetu.

Kao što je već pisano, Slobodanka je boravila u Srbiji gde ju je jedno vreme navodno krio jedan poslanik. Ona je navodno jedno vreme i živela u njegovom stanu, a otvoreno su se zajedno pojavljivali u javnosti.

Zanimljivo je da su se Elez i Ždrale upoznali u Kazneno-poporavnom zavodu "Kula". Tokom jednog svedočenja, Ždrale je ispričao da nisu bili toliko dobri prijatelji, zbog čega ga je začudilo kada ga je 2005. godine Darko pozvao da mu krsti sina, što je, kako je rekao, prihvatio zbog srpskih običaja. Obojica se trenutno nalaze na izdržavanju zatvorske kazne za druga dela.

foto: Prentscren

Višnja Aćimović Beba

Druga Srpkinja za kojom je raspisana crvena Interpolova poternica je Višnja Aćimović, poznatija po nadimku Beba. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je protiv nje podiglo optužnicu zbog streljanja 37 Bošnjaka u Vlasenici 1992. godine.

Radio Slobodna Evropa prenosi 2017. godine da je Aćimovićeva saslušana u Beogradu, prilikom čega je izjavila da nema poverenja u tužilaštvo BiH, te da se neće odazvati pozivu na suđenje. Zločin koji joj je stavlja na teret dogodio se 1992. blizu logora Sušica u koji su dovođeni Bošnjaci.

Nestale devojčice na žutoj poternci

Osim crvenih interpolovih poternica koje se raspisuju za počiniocima najtežih krivičnih dela, koji moraju biti uhapšeni i isporučeni, postoji i žuta poternica koja traga za nestalim osobama. Na žutim poternicama našle su se dve srpske devojčice - Barbara Vitez i Anastasija Manojlović.

foto: prentscreen

Srpska javnost poznaje Barbaru Vitez iz Sente kao možda najtraženiju devojčicu kojoj se svaki trag izgubio jedne novembarske večeri 2011. godine. Misterija stara skoro tri godine počela je sa prvim iskazima Barbarinih drugara, koji su policiji ispričali da se nesrećna devojčica kobne noći okliznula i pala u Tisu. Odmah je započeto češljanje Tise, a njeno telo nikada nije pronađeno. Tada se kod njenih roditelja budi sumnja da devojčica uopšte nije upala u reku.

U međuvremenu, na adresu Barbarine kuće stiglo je anonimno pismo u kom je navedeno da je devočica oteta, silovana i ubijena, a nizale su se i dojave da je viđena u Grčkoj i Mađarskoj, kao i da je jednom prilikom četovala putem lajv strima sa ljudima koji su uključeni u njenu potragu.

foto: Prentscren

Osim nje, policije sveta tragaju i za Anastasijom Manojlović, devojčicom rođenom jula 2009. godine u Srbiji. Kao mesto nestanka naveden je Pafos (Kipar), a devojčici se svaki trag gubi 2016. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.