MISLILI SU DA IH NEĆE PROVALITI! Bugari preko Srbije švercovali cigare, 2.000 PAKLICA STRPALI U SKRIVENI DEO AUTA
Torba puna cigareta!, Foto: MUP

UHVAĆENI

MISLILI SU DA IH NEĆE PROVALITI! Bugari preko Srbije švercovali cigare, 2.000 PAKLICA STRPALI U SKRIVENI DEO AUTA

Najpre su rekli da sa sobom ne nose ništa osim ličnih stvari, ali cu carinici posumnjali u istinitost ovih navoda

Objavljeno:

Da su cigarete uvek interesantne za krijumčarenje, pokazuje i jučerašnji slučaj zabeležen na prelazu Gradina, kada su carinici u saradnji sa policijom zaplenili više od 2.000 paklica ove akcizne robe, prenose beogradski mediji.

Prekršaj je otkriven kada je oko 21 čas za detaljnu kontrolu na ulazu u zemlju izdvojen "fijat stilo" bugarskih registarskih oznaka kojim je ka Nemačkoj putovalo četvoro državljana Bugarske.

foto: MUP

U razgovoru sa carinskim službenicima, vozač (53) i njegovo troje saputnika, 45- godišnja žena i dvojica 20-godišnjih mladića, rekli su da sa sobom ne nose ništa osim ličnih stvari.

Međutim, pregled vozila pokazao je da njihov prtljag sadrži uglavnom krijumčarene cigarete.

foto: MUP

Sakrivena roba, kamuflirana ličnim stvarima putnika, najpre je pronađena u torbama u gepeku. Kutije cigareta otkrivene su potom i u prostoru za rezervnu gumu, kao i u vozačevom sedištu.

Reč je o 1.120 paklica crvenog i plavog "marlbora", 800 kutija cigareta marke "viktori" i 100 paklica "davidova". Procenjena vrednost zaplenjenih cigareta iznosi oko 5.500 evra, ali bi na "crnom" tržištu u Nemačkoj bila barem dvostruko veća.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.