OBRT U SLUČAJU UBISTVA MIGRANATA U BEOGRADU: Platio je 300 evra da ubiju Kana, a onda likvidirao ubicu!
Avganistanac A.S., Foto: Printscreen

STRAVIČNO

OBRT U SLUČAJU UBISTVA MIGRANATA U BEOGRADU: Platio je 300 evra da ubiju Kana, a onda likvidirao ubicu!

Policija je uhapsila A. S. (39), osumnjičenog da je najpre platio svom sunarodniku Pantazaiju Mubarezu (17) da ubije Kamrana Kana (20), a potom se na isti način rešio i Pantazaija

Objavljeno:

Avganistanac A. S. (39) uhapšen je juče zbog sumnje da je naručio i platio ubistvo dvojice svojih sunarodnika - Kamrana Kana (20) i Pantazaija Mubareza (17), čija su tela, u razmaku od 24 sata, nađena prošle nedelje u Karađorđevoj ulici u Beogradu i u Krnjači.

Kako je saopšteno iz MUP, osumnjičeni A. S. tereti se za podstrekivanje na teško ubistvo.

Svađa oko novca

- Sumnja se da je A. S. početkom juna došao u sukob sa svojim sunarodnikom Kamranom Kanom. Navodno, njih dvojica su duže vreme sarađivala u poslovima vezanim za krijumčarenje migranata. Posvađali su se oko podele novca od krijumčarenja, pa je A. S. navodno odlučio da se reši svog doskorašnjeg saradnika Kana - objašnjava izvor i dodaje da je osumnjičeni A. S. tada platio maloletnom Pantazaiju da ubije Kana.

- Dao mu je 300 evra za to ubistvo i maloletnik je 5. juna nožem izbo Kana ispred kladionice u Karađorđevoj ulici. Zločin nije počinio sam, već je angažovao još jednog mladića iz Avganistana. Njih dvojica su se kobne večeri najpre posvađali sa žrtvom i Pantazai mu je zario nož direktno u srce, posle čega je sa saučesnikom pobegao - objašnjava sagovornik.

Nakon zločina, iste večeri, policija je uhapsila saučesnika.

- Saznavši za to, naručilac ubistva se uplašio da će policija uhapsiti i plaćenika i da će ovaj ispričati sve policiji. Zbog toga je, kako se sumnja, angažovao drugog migranta, kome je dao novac da ubije Pantazaija - kaže izvor i podseća da je telo drugog ubijenog migranta pronađeno 6. juna u šumi nedaleko od prihvatilišta za migrante u Krnjači.

Krijumčarski klanovi

- Ubica Kamrana Kana izboden je nožem čak 24 puta, tako da mu nije bilo spasa. Bukvalno je bio iskasapljen, ubodi su bili po čitavom telu. Policija je odmah posumnjala da su ubistva dva migranta povezana, što se ubrzo i ispostavilo kao tačno - kaže izvor.

Prema njegovim rečima, među migrantima, naročito onim iz Avganistana, postoje klanovi koji međusobno ratuju.

- To su krijumčarski klanovi koji za veliki novac prebacuju sunarodnike preko granice s Hrvatskom i Bosnom - kaže izvor.

A. S. određen je pritvor, a na saslušanju u tužilaštvu negirao je da je podstrekivao i platio dva ubistva.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.