ČABA DER SE SLIKAO S DAROM BUBAMAROM! Ubica koji je masakrirao troje ima još zanimljivih fotki u telefonu!
Čaba Der i Dara Bubamara, Foto: Printscreen Instagram

BURAN ISTORIJAT

ČABA DER SE SLIKAO S DAROM BUBAMAROM! Ubica koji je masakrirao troje ima još zanimljivih fotki u telefonu!

Prilikom hapšenja, kod njega su pronađeni falsifikovani dokumenti, dva pištolja, municija i prigušivač

Objavljeno: 15:33h

Čaba Der (39), Srbin s najviše crvenih poternica, uhapšen je u martu u Pragu. Češka policija je u saradnji s pripadnicima timova nekoliko zemalja uhapsila Čabu, koji se sumnjiči da je ubio 38-godišnjeg muškarca 5. januara ove godine.

Čaba se takođe sumnjiči i za ubistvo Hrvata Ivana Serdarušića u julu prošle godine u Amsterdamu.

Prilikom hapšenja, kod njega su pronađeni falsifikovani dokumenti, dva pištolja, municija i prigušivač, ali i mnoštvo sredstava za promenu izgleda.

foto: Printscreen Instagram

U pet meseci ubio najmanje troje ljudi

Za Čabom je više država raspisalo međunarodne poternice i evropske naloge za hapšenje. On je ujedno Srbin s najviše crvenih poternica. U pet meseci je ubio najmanje troje ljudi.

Podsećamo, Der je smaknuo Markovića ispred kuće u kojoj je ovaj živeo sa suprugom i bebom kada je izašao iz kuće da spakuje dečja kolica. Trenutak kasnije do njega je došao beli automobil iz kojeg je sa suvozačevog mesta izašao Der, koji se pre prvog pucnja osmehnuo žrtvi.

Njegovo lice jasno se vidi na snimcima nadzorne kamere, a na mestu zločina pronađeni su i tragovi njegove DNK.

foto: Printscreen Instagram

Godinama je bio u zatvoru

Blic prenosi da je Čaba Der plaćeni ubica koji je priznao da je ubio Branislava Jelačića 2004. godine, člana organizovane grupe "Firma" zbog sukoba oko uticaja na narko tržištu. Sud je nekoliko puta donosio i ukidao presudu za ubistvo i suđenje je počelo iznova.

Opštinski sud u Novom Sadu u trećem suđenju u aprilu 2009. godine izrekao je presuda za ubistvo prema kojoj je Der osuđen na 14 godina zatvora. Der je 2004. godine ušao u novosadski restoran "Marina" na Trgu mladenaca maskiran bradom i u trenerci koju mu je dao Vojislav Škrbić, izvadio pištolj iz vrećice, zapucao i pobegao biciklom.

Pušten je iz zatvora u februar 2017. godine.

Interpol ga povezuje sa nizom nerešenih ubistava širom Evrope. Sumnjiči se da je ubio mađarskog preduzetnika Laszla V. u septembru 2018. pored Budimpešte, u Amsterdamu je u martu 2018, sumnjaju, likvidirao i Gorana Tasića, a Nebojšu Stojkovića zvanog Stojke pokušao je da ubije u Barseloni 2017.

foto: Printscreen Instagram

Hvali se na društvenim mrežama

Čaba Der je aktivan i na društvenim mrežama, gde objavljuje fotografije s odmora, zabava, u skupim autima, a čak je objavio i fotografiju na kojoj pozira između dvojice interventnih policajaca.

foto: politie.nl

Ima i mađarsko državljanstvo

Najverovatnije će mu se suditi u Mađarskoj. Odlučio je tako sud u Pragu pred koji su krajem prošle nedelje doveli ubicu koji je u aprilu uhapšen u Češkoj.

Naime, sud je odlučivao o državi kojoj će ga izručiti, jer ga traže Mađarska, Srbija i Holandija. No, kako su preneli češki mediji, brojne okupljene na sudu iznenadilo je što se Der sve vreme smejao, mahao medijima i dovikivao kako on voli Češku. Sve vreme bio je s lisicama na rukama i u pratnji više naoružanih i maskiranih stražara, prenosi Kurir.

Der inače ima i mađarsko državljanstvo, a tamo će ga izručiti zbog ubistva biznismena prošle godine. Nije se žalio na odluku o izručenju. Očekuje se da će uskoro odlučivati i o izručenju Srbiji koja ga takođe traži zbog ubistva. No, njegov advokat se protivi tom izručenju.

- Moj klijent ima dobre razloge zbog kojih ne želi da mu se sudi u Srbiji, ali o njima sada neću da govorim - rekao je advokat. Odluči li sud da mogu da ga izruče i Srbiji, konačnu odluku doneće češko ministarstvo pravosuđa.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.