POLICIJA HAPSI PO NOVOM SADU, PRIVEDENI I BOĆINI PRIJATELJI! Velika AKCIJA nakon EKSPLOZIJE džipa
Policija intenzivno traga za napadačima na Boću, Foto: Printscreen

NOVE INFORMACIJE

POLICIJA HAPSI PO NOVOM SADU, PRIVEDENI I BOĆINI PRIJATELJI! Velika AKCIJA nakon EKSPLOZIJE džipa

U toku su privođenja više lica iz kriminogene sredine koja se ispituju o okolnostima sinoćne eksplozije

Objavljeno:

Novosadska policija intenzivno istražuje pokušaj ubistva Dalibora Bogdanovića Boće, bivšeg policajca koji je sinoć teško ranjen eksploziji bombe podmetnute pod džip koji je vozio, nezvanično saznaje Kurir.

U toku su privođenja više lica iz kriminogene sredine koja se ispituju o okolnostima sinoćne eksplozije. Neki od privedenih su bliski Bogdanoviću, a ima i onih sa kojima je žrtva ranije bila u sukobu.

Da podsetimo, sinoć oko 23 časova u ulici Ilije Birčanina u Novom Sadu, kada je Dalibor Bogdanović zvani Boća (42), bivš policajac, koji je penzionisan posle ranjavanja pre pet godina u ulici Laze Telečkog, kada je bio u društvu sa Markom Markušem i njegovim ocem Zoranom, pokrenuo svoj automobil džip BMW X5, eksplodirao. Bomba je bila postavljena ispod vozačeveg sedišta, a aktivirana je daljinskim upravljačem.

Danas je ulica Ilije Birčana cela zabrinuta. Od sinoć stanari i vlasnici lokala ne mogu da se smire.

- To je tako puklo da sam mislila da je bombardovanje. Pogledala sam kroz prozor I bukvlano hitna je već bila tu. Videla sam da izvlače nekog iz auta, a policija nam je zabranila da budemo I u zgradi, morali smo da se sklonimo do kasnih sati - kaže jedna od stanarki u zgradi preko puta gde je dđiš eksplodirao.

Vlasnica Frizerskog lokala zatečena je prizorom koji je zatekla jutros kada je došla na posao.

foto: Printscreen

Podsetimo, Bogdanović je primljen je u Urgentni centar KCV sa teškim telesnim politraumatskim povredama. Njemu je amputirana leva noga. Odmah nakon prijema i stabilicaije opšteg stanja pacijent je operisan. Postoperativni tok protiče uredno bez znakova lokalnih komplikacija. Pacijent je trenutno hemodinamski stabilan i nalazi se na Odeljenju intenzivne terapije UC KCV.

Naime, novosadska policija intenzivno istražuje pokušaj ubistva bivšeg policajca Dalibora Bogdanovića, a u toku su privođenja više lica iz kriminogene sredine i njihovo ispitivanje o okolnostima sinoćne eksplozije. Neki od privedenih su bliski Bogdanoviću, a ima i onih sa kojima je žrtva ranije bila u sukobu.

U eksploziji nije povređen niko od prolaznika, ulica je odmah zatvorena zbog uviđaja, a detonacija se čula u većem delu grada.

Dalibor Bogdanović Boća nekadašnji je novosadski policajac, kome se trenutno sudi za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 2017. godine.

Jedan je od petorice okrivljenih za otmicu Cvijetića. Osim njega, sa slobode se brane i Vladica Rakić, Goran Kovačević Goranac, Nenad Stević i Božidar Bosnić.

Cvijetić, za koga su ova petorica sumnjali da je umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski 2016. i ranjavanje Nika Uskokovića 2017. godine, otet je 22. maja 2017. godine na Detelinari. Nedugo zatim su uhapšeni Nenad Stević i Božidar Bosnić, a preostala trojica kasnije.

Na njega je ispred lokala u Ulici Laze Kosića pucao Jovan Kecman Coja, vođa navijača FK Novi Sad "Korida".

Oni su se prvo posvađali oko muzike u lokalu u kome su bili gosti, a potom je došlo do tuče, u koju su se umešali i navijači, njihovi prijatelji.

Tada je Kecman izvukao pištolj, ispalio više metaka u Bogdanovića, pa pobegao.

Bogdanović je ranije bio lični telohranitelj Nenada Čanka, lidera LSV. Svojevremeno je radio i kao policajac, bio pripadnik Interventne brigade.

Zbog problematičnog karaktera i kontakata s raznim sumnjivim osobama, poslednjih godina je raspoređen na administrativne poslove u Policijskoj upravi Novi Sad.

Kada je došlo do izmena u rukovodstvu FK Vojvodina, postavljen je za komesara za bezbednost ovog kluba.

Na početku suđenja petorica osumnjičenih izjavili su pred sudijom da se ne osećaju krivim i tvrdili da su Cvijetićevo "građansko hapšenje" izveli kako bi ga predali policiji. Izjavili su i da su Cvijetića, između ostalog, uhapsili i zbog toga jer su mislili da namerava da učini još neko krivično delo.

Bogdanović je ranjen i pre pet godina, kada je bio radnik policije i komesar za bezbednost FK Vojvodina. Ranjen je u ruku i stomak 3. oktobra 2014. godine, dva sata posle ponoći centru Novog Sada.

BONUS VIDEO:

MAFIJAŠKI OBRAČUN U NOVOM SADU: Dalibor Bogdanović (42) raznet u eksploziji džipa (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Kurir/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.