NATO PAKETIĆI SMRTI PADALI SU SA NEBA! Kasetne bombe ubile su 16 NIŠLIJA, OVAJ DAN NE SMEMO ZABORAVITI (VIDEO)
Kasetne bombe zasule su Niš, Foto: Printscreen

užas!

NATO PAKETIĆI SMRTI PADALI SU SA NEBA! Kasetne bombe ubile su 16 NIŠLIJA, OVAJ DAN NE SMEMO ZABORAVITI (VIDEO)

U 11.20 časova pre podne NATO avijacija zasula je centar Niša kasetnim bombama

Objavljeno: 12:27h

Šesnaestoro ljudi je poginulo, a 70 ranjeno kada je NATO avijacija na centar Niša izručila kasetne bombe. U raketiranju zgrade Amabasade Kine u Beogradu poginula tri državljanina te zemlje.

U 11.20 časova pre podne NATO avijacija zasula je centar Niša kasetnim bombama.

Delovi kasetnih bombi eksplodirali su pored zgrade Patologije niškog Medicinskog centra, pored zgrade Banovine, glavne pijace, Niške tvrđave, Zdravstvenog centra "12. februar", parkingu Niš ekspresa pored Nišave.

Poginulo je 16 civila među njima i jedna trudnica. Ranjeno je više od 70 ljudi. Oštećeno je preko 100 stambenih objekata, uništeno ili oštećeno oko 60 automobila.

Ranije tog jutra raketiran je severozapadni deo grada i aerodrom.

Bio je to težak dan i za Beograd. U do tad najmasovnijem napadu na prestonicu Srbije bombardovan je ponovo centar grada – zgrade Saveznog MUP-a, Generalštaba Vojske Jugoslavije, Ministarstva odbrane, Vlade Srbije u Ulici Kneza Miloša, kao i zgrada MUP-a Savski venac.

Te večeri, u 23.45 časova, raketirana je i zgrada ambasade NR Kine u Novom Beogradu. U napadu je poginulo troje kineskih državljana, ranjeno je 20 ljudi. Ambasada, koja je bila vidno obeležena kao objekat od diplomatskog značaja, pogođena je sa tri projektila. Pored glavne zgrade, uništene su i pomoćne zgrade u dvorištu ambasade.

foto: printscreen

Na mestu bombardovanja ambasade Kine 2009. godine otkrivena je spomen ploča.

U napadu na ambasadu znatna oštećenja pretrpeli su i objekti u neposrednoj blizini, posebno zgrada "Energoprojekta" i Stambeno-poslovni centar JBC.

NATO avijacija je dva puta u toku noći bombardovala hotel "Jugoslavija". Grafitnim bombama je gađana elektrana u Obrenovcu.

Devet projektila palo je na područje Fruške Gore. Na meti su bili TV repetitori na Iriškom vencu i Crvenom čotu kao i izletište Brankovac.

U Pančevu je ponovo bombardovana rafinerija nafte.

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.