CARINICI SU OTVORILI VRATA MERCEDESA: U njemu su pronašli torbu, a u njoj... (FOTO)
Carinici sprečili krijumčarenje zlatnika, Foto: Ministarstvo finansija Srbije

uspešna akcija

CARINICI SU OTVORILI VRATA MERCEDESA: U njemu su pronašli torbu, a u njoj... (FOTO)

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao „mercedes benc“ holandskih registarskih oznaka kojim su iz te zemlje ka Turskoj putovala dvojica holandskih državljana turskog porekla

Objavljeno:

Carinici su u saradnji sa policijom 20. aprila 2019. godine, na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, sprečili krijumčarenje 30 zlatnika pronađenih u torbici putnika.

Krijumčareni zlatnici
Krijumčareni zlatnici foto: Uprava carine

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao „mercedes benc“ holandskih registarskih oznaka kojim su iz te zemlje ka Turskoj putovala dvojica holandskih državljana turskog porekla.

Turski zlatnici
Turski zlatnici foto: Uprava carine

U razgovoru sa carinskim službenicima obojica su rekla da osim ličnih stvari i nekoliko stotina evra ne nose ništa sa sobom, ali je detaljna kontrola vozačevog prtljaga pokazala šta je on imao nameru da sakrije.

Zlatnik
Zlatnik foto: Uprava carine

Naime, u njegovoj ručnoj torbici otkrivena je plava kutija puna neprijavljenih zlatnika. Reč je o 30 zlatnika turskog porekla različite veličine, ukupne težine veće od 70 grama. Nakon što je neprijavljena gomila zlatnika otkrivena u njegovoj torbici, 37-godišnji vozač je i sam potvrdio da je on vlasnik, te da ih je navodno nosio na poklon u zemlju iz koje potiče.

Kutija u kojoj su zlatnici
Kutija u kojoj su zlatnici foto: Uprava carine

Podsećamo putnike, da za poklone važi isto što i za ostalu robu, te da su su u obavezi da ih prijave prilikom prelaska državne granice ukoliko se radi o vrednim stvarima.

Pošto u ovom slučaju putnik nije prijavio zlatnike, oni su privremeno zadržani, a protiv njega je pokrenut postupak.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.