DNK TRAG SE SAMO DELIMIČNO POKLAPA: Badžin sin je opljačkao Sašu Popovića, ima li DOVOLJNO DOKAZA PROTIV NJEGA?
Badžin sin je opljačkao Sašu Popovića, Foto: Ana Paunković

ostaje u cz-u

DNK TRAG SE SAMO DELIMIČNO POKLAPA: Badžin sin je opljačkao Sašu Popovića, ima li DOVOLJNO DOKAZA PROTIV NJEGA?

Advokat je predložio da se Stojičiću pritvor ukine ili zameni blažom merom

Objavljeno:

U nastavku suđenja Vojislavu Stojičiću (38), sinu ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, govorilo se o DNK tragovima nađenim na ključu od ormana gde su stajale ukradene dragocenosti. Stojičić se tereti da je prošle godine opljačkao porodičnu kuću Saše Popovića, vlasnika "Grand produkcije" i njegove supruge Suzane u naselju Bežanijska kosa i odneo skupocene satove i nakit.

Na pretresu u Trećem osnovnom sudu u Beogradu svoje iskaze dali su stručni savetnik i veštak Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra (NKTC). Oni tvrde da postoji određeni procenat poklapanja biološkog traga u testiranim uzorcima, ali i da se ne može sa sigurnošću utvrditi kako je nastao trag.

Sud je potom izvršio uvid u foto-dokumentaciju u spisima predmeta, obraćajući pažnju na one slike na kojima se vidi ključ sa kićankom, na šta je reagovao Stojičićev branilac:

- Dobro ste rekli sudija, vidi se "neki" ključ - rekao je advokat. - Neću reći da je trag potpuno otklonjen, ali ću reći da je doveden u ozbiljnu sumnju.

Advokat je predložio da se Stojičiću pritvor ukine ili zameni blažom merom, sa čim se složio optuženi, ali ne i tužilaštvo, pa je sud odlučio da Badžin sin ostane u CZ.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.