MOJ SIN JE BOLESTAN, MORA DA SE LEČI! ĆERKA MI JE NEVINA! Bili smo na suđenju satanistima koji su klali psa
Bili smo na suđenju satanistima koji su klali psa, Foto: Espreso.co.rs, Privatna arhiva

ostaju u pritvoru i dalje

MOJ SIN JE BOLESTAN, MORA DA SE LEČI! ĆERKA MI JE NEVINA! Bili smo na suđenju satanistima koji su klali psa

Okrivljeni Marko je jednom od svedoka policajaca objasnio da su ga vrbovali preko video igrice, a posle mu slali poruke i hakovali računar ali se ne zna gde su ostali članovi sekte

Objavljeno: 13:48h

U Osnovnom sudu u Obrenovcu danas je održano saslušanje u suđenju satanistima.

Podsetimo, Katarina P. (34) I Marko Đ. (21) su krajem prošle godine snimali i preko Fejsbuk grupe prenosili užasan ritual klanja psa, a oni su u pritvoru tri meseca.

Na snimku koji je zgrozio javnost vidi se mladić koji kolje psa lutalicu ponavljajući reći "kefo zote", dok je devojka koja je sve snimala davala uputstva. Inače, sumnja se da su mladić i devojka pripadnici zloglasne sekte "Crna ruža". Počinioci su vrlo brzo i uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo ubijanja i zlostavljanja životinja, a tada im je određen pritvor od 30 dana, koji je potom produžavan.

Protiv njih je ranije Osnovno tužilaštvo u Obrenovcu podiglo optužnicu, a slučaj je prebačen na Osnovni sud. Pritvor im ni posle današnjeg ročišta nije ukinut, te će iza rešetaka ostati do daljnjeg.

Na današnjem ročištu saslušani su policajci i predstavnici škole na kojoj su iscrtani ti sporni grafiti sekte.

Na saslušanju se nisu pojavili svi svedoci. Ipak, ekipa Espresa na kratko je razgovarala sa roditejima optuženih.

Majka devojke Katarine devojke delovala je vidno potrešeno kad smo je zatekli ispred sudnice.

Ona je rekla da njena ćerka nema veze sa tim i "kako je htela da pomogne ovom mladiću kome se takođe na teret stavlja isto krivično delo". Majka okrivljenog Marka Đ. nije bila raspložena za priču i samo je kratko rekla da je njenom sinu potrebno lečenje, kao i da je za tri meseca sinu bila u poseti samo jednom.

Jedan od svedoka na ovom suđenju bila je direktorka Tehničke škole, Rajka Božić koja je samo rekla da su oni dobili prijavu da se na školi nalazi pet grafita. Ona se pridruzila krivičnom gonjenju okrivljenih i rekla da je šteta nakon uklanjanja grafita 25.747 dinara i da je na školi bilo još grafita pored onih koji se pominju u postupku.

Mile Mladenović policijski je službenik koji je bio na licu mesta u kući u kojoj okrivljeni Marko živi na Zabrežju, a bio je i na uviđaju kod objekta "Bora Marković" na Zabrežju gde su oni i zaklali psa.

Na saslušanju je naveo da im je Marko predao nož, i odveo ih do mesta gde su ubili psa. Tu im je, kako je Mladenović naveo, okrivljeni pokazao znakove tj.grafit i mrlje od krvi za koje ovaj policajac uopšte nije siguran da su mrlje od krvi jer, kako kaže, su prošla 72 sata. On je takođe naveo da se ne seća da je sa njimišao kriminalistički tehničar i da li je samo mesto gde je pas ubijen i Markova soba fotografisano. Takođe se ne seća ko je sa njim bio na licu mesta, a naveo je da zna da pozvani svedoci nisu. Uznemirujući snimak klanja psa je video neposredno pre hapšenja jer im je Levijatan to poslao, rekao je on takođe. On je takođe rekao da okrivljeni nisu naveli da su članovi sekte.

Stefan Babić, takođe policajac rekao je da su prethodna dva svedoka bila u kući, a on samo prilikom hapšenja, kao i da im je on oduzeo telefone i laptop. Tada je rekao da mu je okrivljena Katarina dala šifru od Fejsbuka gde nije našao ništa, kao da mu je Marko u kolima rekao da je on to morao da uradi da je obred trebao da traje pet minuta i da su mu glasovi i poruke govorili da to mora da uradi. On je rekao da mu je Marko tada objasnio da su ga vrbovali preko video igrice, a posle mu slali poruke i hakovali računar ali se ne zna gde su ostali članovi sekte i da li ih još ima u Obrenovcu kao ni kome je poslao snimak koji je jedan od dokaza u ovom postupku.

Sledeće ročište zakazano je za 12. april ove godine.

(Mirjana Stepić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.