RAZBOLEO SAM SE, ISPADAJU MI ZUBI, MOLIM VAS PUSTITE ME! Ljubiša Buha je vapio u sudnici!
Ljubiša Buha je vapio u sudnici!, Foto: Marina Lopičić

kukao i molio

RAZBOLEO SAM SE, ISPADAJU MI ZUBI, MOLIM VAS PUSTITE ME! Ljubiša Buha je vapio u sudnici!

Treći osnovni sud odbio je zahtev nekadašnjeg prvog svedoka-saradnika za uslovni otpust iz KPZ Sremska Mitrovica, gde je odslužio dve trećine kazne zbog više krivičnih dela

Objavljeno:

Ljubiši Buhi Čumetu, prvom svedoku-saradniku, Treći sud u Beogradu juče nije odobrio uslovni otpust iz zatvora KPZ Sremska Mitrovica, gde služi višegodišnju zatvorsku kaznu zbog više krivičnih dela.

Buhi bi puna kazna od četiri godine i osam meseci zatvora trebalo da istekne u julu ove godine, a osuđen je na objedinjenu kaznu zbog falsifikovanja isprave za ukradeni "ferari", vređanja tužioca i napada na policiju.

Štitili ga od novinara

On je juče doveden u Treći osnovni sud pod jakim merama obezbeđenja, a policija ga je sve vreme štitila od novinara i foto-reportera. U jednom trenutku su čak i stavljali kartone preko prozora u suterenu kroz koji je sprovođen. Sednica na kojoj se raspravljalo o Buhinom zahtevu započela je čitanjem izveštaja iz KPZ Sremska Mitrovica.

- On nije imao disciplinskih prekršaja, svrha kažnjavanja je ispunjena, ali samo u kontrolisanim uslovima, zadate ciljeve koji se tiču porodice i zdravstvenog stanja je ispunio, a resocijalizacija je u toku - kazala je predstavnica zatvora Zlata Milašinović i objasnila da se Buha u zatvoru nalazi pod posebnim merama nadzora zbog njegove lične bezbednosti.

Tokom izlaganja, Čume je pokušavao da objasni da bi sud trebalo da ga pusti na slobodu, kao i da on vreme u zatvoru provodi u samici.

- Ja sam dobio od upravnika ta prava i ranije, već šest meseci imam pravo na tri paketa i tri posete, a zbog presude već četiri meseca imam i dve dodatne posete ćerkice. Ne znam zašto to nisu provukli kroz papire, utamničen sam u samici i u šetnje idem sam - negodovao je Čume, koji se potom i požalio.

Hoće da radi

- Imam sedmoro dece, oni treba da se školuju i obuku, a ja sam sam! Sve ih ja izdržavam, skroz sam sam! Neću da se bavim kriminalom, niti sam se ja time bavio, moram da radim zbog dece. Ćerkica mi je došla u okraćaloj garderobi, za sve ja moram da brinem, a i vi znate kako sam ja ovde završio! Nisam im bio na rođendanima, svi vide kakva je to patnja kad me oni posećuju - žalio se Čume.

On se osvrnuo i na svoje loše zdravstveno stanje, nabrojavši niz bolesti od kojih pati.

- Imao sam zastoj rada srca, i dalje imam ožiljak od reanimacije, pritisak mi je visok, a u zatvoru sam od stresa dobio psorijazu i parodontozu, zubi mi ispadaju. Osim toga, propao mi je kuk, otišlo je na kičmu, pa mi je i noga kraća. Nokat je počeo da mi urasta u meso, jedini ja imam grejalicu jer mi je imunitet jako loš - pričao je Buha pred sudom.

Kada ga je sudija obavestio da neće biti pušten na uslovni otpust, Buha je podigao ruku i rekao:

- Dobro, ne moram da slušam ovo do kraja. Nakon toga je pretres okončan.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.