DA LI SMO SVI JEDNAKI ILI NISMO? Stanikina porodica pita: Zašto Babića leče u Beogradu, a sestru poginule NE?
Zašto Babića leče u Beogradu, a sestru poginule NE?, Foto: Zorana Jevtić, Kurir.rs

rodbina poginule ogorčena

DA LI SMO SVI JEDNAKI ILI NISMO? Stanikina porodica pita: Zašto Babića leče u Beogradu, a sestru poginule NE?

Vozač Zorana Babića se između ostalog branio govoreći da je bila gusta magla i da nije mogao da izbegne udes

Objavljeno:

Dejan T. (35), vozač "škode superb", koji je vozeći Zorana Babića, bivšeg direktora "Koridora Srbije", izazvao udes na naplatnoj rampi kod Doljevca, kada je jedna osoba poginula, a petoro povređeno, pušten je da se brani sa slobode!

Uprkos zahtevu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu da mu se odredi pritvor do 30 dana, on je odlukom sudije za prethodni postupak pušten na slobodu. Ta informacija je iznenadila najbliže rođake poginule Stanike Gligorijević (52) iz sela Debelica kod Knjaževca i njenog zeta, koji je vozio "opel astru" u kojoj je ona nastradala.

Stanika Gligorijević
Stanika Gligorijević foto: Kurir/Privatna Arhiva

- U subotu smo sahranili moju suprugu Staniku. Bilo je mnogo rođaka i prijatelja protekla dva dana. Iz opštine Knjaževac su se javili i obećali finansijsku pomoć za sahranu. Najveća tragedija je što smo izgubili člana porodice. Sinovi to teško prihvataju i podnose... Imamo i troškove, mi smo skromno seosko domaćinstvo. Istini za volju, javio nam se telefonom gospodin Babić i izjavio saučešće, navodeći da je i sam povređen. Šta će dalje biti, neizvesno je, posebno zbog toga što je vozač pušten da se brani sa slobode, iako je kriv za teško delo! - kaže ojađeni Velimir Velja za sahranu.

Stanikina sestra Mirjana (51) još se nalazi u niškom Urgentnom centru. Prema najnovijim medicinskim izveštajima, njeno stanje je stabilno. Kažu da nije bila na aparatima, ali da niko ne može da potvrdi da li je van životne opasnosti jer je reč o teškim povredama, zbog kojih mogu da nastupe komplikacije.

Njen suprug Srđan Aleksić, vozač ,"astre", burno je reagovao na sudsku odluku.

- Znam da je vozač pušten da se brani sa slobode! Verujem u pravosuđe i nadam se da znaju šta rade, iako je ta vest uznemirila mnoge koji saosećaju sa nama. Mene je kao čoveka pogodio odnos prema mojoj supruzi. U udesu su jednako povređeni i ona i direktor Babić. Ako je on transportovan za Beograd, zašto i nju nisu prebacili tamo?! Ako imaju sve uslove u Nišu, zašto i on nije ostao tu da ga leče? Smatrao sam da smo kao ljudi svi jednaki, ali sada izgleda da nije tako. Znam da to nije odlučeno u niškom Urgentnom centru, već da je Babić prebačen u Beograd po nalogu ministra Lončara. Valjda je on ministar i za moju suprugu i mene? Meni je svakim danom sve gore. Psihički sam napet, ali imam i bolove, jer sam se tek sada "ohladio", kako se žargonski kaže. Niko od nadležnih se nije javio, niti se interesuje u kakvom smo stanju - kaže uzbuđeno Srđan Aleksić iz Debelice.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.