MENI SINA NIŠTA NE MOŽE DA VRATI: Otac ubijenog studenta Miloša prvi put progovorio o tragediji!
Miloš Mileusnić, Foto: Facebook

potresno

MENI SINA NIŠTA NE MOŽE DA VRATI: Otac ubijenog studenta Miloša prvi put progovorio o tragediji!

"Novine ne čitam niti ih pratim da bih znao šta se dešava"

Objavljeno:

Šest dana nakon brutalnog ubistva studenta Miloša Mileusnića (25), na beogradskoj Zvezdari, kog je nožem nasmrt izbo Požarevljanin Neđeljko Đurović (28), Milošev otac Goran i dalje je u šoku: ne čita novine, nema snage da priča, ne prati istragu.

- Zaista me ne zanima istraga. Meni sina ništa ne može da vrati. Nemam snage da pričam. Novine ne čitam niti ih pratim da bih znao šta se dešava - kazao je otac pokojnog Miloša.

Goran je, kako je ispričala njegova majka Sofija, u četvrtak trebalo da sačeka sina, studenta menadžmenta iz Beograda, i planirali su da krenu na zimovanje u Francusku. Njihove planove, međutim, bez ikakvog razloga prekinuo je Neđeljko Đurović, koji je, kako se veruje, nožem izbo Miloša ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića, u kojoj je mladi Čačanin živeo sa cimerom.

Mladić je krenuo kod devojke, koja je takođe rodom iz Čačka, a kada je video šta mu se sprema, molio je Đurovića da ga ne ubije. "Nemoj, brate, nemoj", ponavljao je Miloš i krenuo ka ulazu zgrade, ali ga je ubica sustigao i izbo ga nekoliko puta kuhinjskim nožem. Mladić je pao na zemlju, pokušavao je da izdrži dok ne stigne pomoć, ali u tome, nažalost, nije uspeo.

Posle zločina, Neđeljko je ušao u trolejbus i odvezao se do "Poštanske štedionice" i tamo pravio probleme. Radnici obezbeđenja su uspeli da ga savladaju i obaveste policiju. Đurović, koji je pričao nepovezano, priveden je i pušten jer, koliko je bilo poznato u tom momentu, nikoga nije povredio niti su bilo kakvo oružje ili oruđe nađeni kod njega.

Mileusnić i Đurović
Mileusnić i Đurović foto: Printscreen/facebook

Ubrzo je, međutim, identifikovan kao "ubica iz Dimitrija Tucovića" i uhapšen je.

On je prvo priznao zločin, pravdajući se da je celu noć proveo na društvenim mrežama, te da je shvatio da je njegov život besmislen, pa je morao nekog da ubije. Posle 48 sati, na saslušanju kod tužioca, međutim, negirao je krivično delo. Ispričao je da nema veze sa zločinom, niti je ubijenog mladića poznavao, kao i da je u nedelju ujutro samo izašao iz kuće, malo se prošetao i kupio cigarete, vratio se u stan i da je popodne izašao na piće sa drugom.

Osumnjičeni Neđeljko Đurović diplomirao je na Fakultetu političkih nauka, zaposlen je u državnoj firmi "Rio" u Kostolcu, a stan u Beogradu mu je kupio otac Bojica, koji važi za imućnijeg u Požarevcu.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.