UMRO VOJMIR JOVŠIĆ!
UMRO VOJMIR JOVŠIĆ!, Foto: Večernje novosti

tuga!

UMRO VOJMIR JOVŠIĆ!

Jovšić će biti sahranjen u ponedeljak, u 15 časova na Novom bežanijskom groblju u Beogradu

Objavljeno: 17:30h

Dugogodišnji urednik i novinar Večernjih novosti Vojimir Jovšić preminuo je u petak posle duge i teške bolesti u 72. godini, saopštila je danas ta medijska kuća.

Bio je urednik sportske redakcije "Večernjih novosti", kasnije i urednik najmladje, beogradske rubrike lista. Uspešno je obavljao i posao šefa DESK-a, a poslednje godine svoje karijere proveo je kao odgovorni urednik dnevnog lista Sport.

"Sa neizbežnom cigaretom u ustima, sa olovkom i papirima u rukama, i često zabrinut nad nekim naizged nevažnim manjim ili većim brojkama, postao je poznat i ostao priznat u svetu novinarstva, dok je novinarstvo još nedrilo prave novinare koji su imali privilegiju ili talenat da pišu nadahnuto o dogadjajima oko nas", navodi se u saopštenju Novosti.

Za svoj dugogodišnji rad Jovšić je nagradjivan brojnim novinarskim priznanjima, a 2006. Novosti su mu dodelile nagradu za životno delo, koja nosi ime osnivača Slobodana Glumca.

Jovšić će biti sahranjen sutra u ponedeljak, u 15 časova na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Opelo za ispraćaj počinje u 14.30.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.