PREDSEDNIK OPŠTINE BRUS PRED OSNOVNIM SUDOM: Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki zatvoreno za medije!
Borović je rekao da smatra da je sudija "dosta uplašen i da se boji autoriteta i uticaja predsednika opštine", Foto: Print Screen Youtube

sudija nije dao svoju saglasnost za prisustvo novinara

PREDSEDNIK OPŠTINE BRUS PRED OSNOVNIM SUDOM: Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki zatvoreno za medije!

Advokat Borivoje Borović, punomoćnik oštećene Marije Lukić, bivše sekretarice opšinskog odbora NS, iz vremena kada je Jeličić vodio taj odbor, ušao je u sudnicu zajedno sa njom, ali ne i novinari

Objavljeno:

Novinari nisu mogli da prisustvuju procesu protiv predsednika opštine Brus. Borivoje Borović, advokat oštećene, tvrdi da se sudija plaši Jeličića. Proces ponovo odložen, navodno zbog sednice SO Brus.

Početak suđenja predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću, koje je zbog sumnje na izvršenje krivičnog dela nedozvoljene polne radnje i krivičnog dela polno uznemiravanje, trebalo da se danas održi pred Osnovnim sudom u Brusu, ponovo je odloženo. Sudu su okrivljeni Jeličić i njegov advokat Irena Đorđević prosledili dopis u kome se navodi da je 18. decembra u 11 sati zakazana sednica Skupštine opštine Brus, kojoj je predsednik dužan da prisustvuje.

Advokat Borivoje Borović, punomoćnik oštećene Marije Lukić, bivše sekretarice opšinskog odbora NS, iz vremena kada je Jeličić vodio taj odbor, ušao je u sudnicu zajedno sa njom, ali ne i novinari. Naime, tri medijske kuće, među kojima su bile i "Novosti", nisu dobile saglasnost da prisustvuju glavnom pretresu. Borović je po izlasku iz sudnice rekao da se Jeličić ponaša bahato i kukavički i da je očigledno izbegao ovo suđenje.

U ovom predmetu je podignut optužni predlog za jednu oštećenu, iako se pojavio veliki broj žena na koji je izvršen pritisak. Njih će punomoćnik predložiti kao svedoke u predmetu - navodi advokat Borivoje Borović, koji je predložio i novčanu kaznu zbog, kako navodi, nepoštovanja suda. - Ja sam priložio i SMS poruku u kojoj se on hvali, praktično izmišlja, da iza njega stoji predsednik države Aleksandar Vučić. To bahato ponašanje, širenje lažnih vesti, znači da se ruga i funkciji predsednika Srbije.

Borović je rekao da smatra da je sudija "dosta uplašen i da se boji autoriteta i uticaja predsednika opštine". Kako saznajemo, u sudnici je kontatovano da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za održavanje glavnog pretresa, pa je za nov datum početka suđenja određen 5. februar 2019. godine.

Krivičnom prijavom policije u Kruševcu od 21. marta bilo je obuhvaćeno sedam žena, a dokazne radnje koje su se izvodile pred kruševačkim tužilaštvom podrazumevale su i saslušanje brojnih svedoka. Dve oštećene su u postupku izjavile da ne smatraju da su uznemiravane. Optužni predlog podnet je na kraju zbog jednog slučaja, oštećene Marije Lukić. Predsednik opštine je sve vreme negirao krivična dela koja su mu se stavljala na dušu.

BEZ SAGLASNOSTI STRANAKA?

NA zahtev da se novinaru "Večernjih novosti" dozvoli prisustvo glavnom pretresu, odgovoreno nam je da je to odbijeno.

- Postupajući sudija nije dao svoju saglasnost za prisustvo novinara u sudnici, nakon što je u skladu sa čl. 60 stav 1 Sudskog poslovnika, prethodno o tome zatražio saglasnost stranaka. Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu i okrivljeni nisu dali svoju saglasnost - navodi se u odgovoru koji je potpisala predsednik suda Ljiljana Stanković.

(Espreso.co.rs/novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.