EVO KO JE UBIJENI SRĐAN ALEKSIĆ: Bio je saučesnik u surovom ubistvu koje je užasnulo ceo Pirot!
Srđan Aleksić ubijen je u Pirotu, Foto: Dado Đilas

kriminalna prošlost

EVO KO JE UBIJENI SRĐAN ALEKSIĆ: Bio je saučesnik u surovom ubistvu koje je užasnulo ceo Pirot!

Akteri ovog užasnog ubistva bili su u Pirotu poznati kao nasilnici koji su srednjoškolcima, krali odnosno optimali mobilne telefone

Objavljeno:

Na parkingu koji se nalazi na uglu Takovske i Ulice 7. juli u Pirotu večeras je ubijen Srđan Aleksić, koji je od ranije poznat kao učesnik brutalnog ubistva vlasnika diskoteke Dejana Ilića, koje je 2005. užasnulo stanovnike ovog grada.

Način na koji je poginuo Ilić, vlasnik tada čuvene diskoteke "Baj Itali" , izazvao je strah i zgražanje žitelja Pirota, jer su njega prema policijskom saopštenju, trojica mladića “molotvljevim koktelima” spalili živog u automobilu.

Kako su mediji pisali posle ovog brutalnog ubistva, okrivljeni za ovaj težak zločin su bili Dragan Đorđević (20) i njegov vršnjak Filip Stefanović, kao i N. S. (17), koji su posle potere uhapšeni, i koji su odranije bili poznati policiji kao nerado viđeni gosti pirotskih kafića i noćnih klubova, jer su stalno izazivali tuče.

Osim pomenute trojke, policija je uhapsila i Srđana Aleksića, koji je večeras ubijen, kao saučesnika, kojeg je prijava teretila da je okrivljenima za ubistvo pokazao Ilićevu kuću u Sarlahu, posle čega su se oni odlučili da naprave "sačekušu" od “molotovljevih koktela”.

Akteri ovog užasnog ubistva bili su u Pirotu poznati kao nasilnici koji su srednjoškolcima, krali odnosno optimali mobilne telefone, i upravo zbog toga im je pokojni vlasnik diskoteke Dejan Ilić, zabranio ulaz u svoj objekat.

Kada su se u noći između subote i nedelje pojavili na vratima njegove diskoteke, rekao im je da su nepoželjni gosti i da moraju da odu. Tada mu je, kako kažu neki očevici, trojka pripretila da će zažaliti što ih nije pustio. Po nasilničkom ponašanju naročito je bio poznat maloletni N. S., koji je tukao đake po školskim dvorištima, kao što se to, na primer, dogodilo u školi “Duško Radović”.

Pošto je u društvu supruge i prijatelja Ilić te večeri, između minulog petka i subote, u vlastitoj diskoteci proslavio 34. rođendan, iza ponoći je porodicu odvezao kući. Vratio se nazad u lokal, uradio popis pića i namirnica, sredio druge papire, a zatim se opet svojim automobilom “opel omega” uputio kući.

Bilo je oko dva časa iza ponoći. U delu Ulice Tihomira Đorđevića, podno brda Sarlah i istoimenog naselja, gde jedva da postoji neko osvetljenje, gađan je iz šumarka iznad puta sa nekoliko “molotovljevih koktela”. Buktinja na točkovima sa vozačem unutra, zaustavila se tek kada je udarila u ulični stub, tačnije svetiljku. Ovo je zvanična verzija stravičnog događaja, ali se postavlja pitanje: Kako Ilić nije uspeo da otvori vrata zapaljenog auta i pobegne, kada je pretila opasnost da izgori živ?!

Prema drugoj, nezavničnoj verziji, koja je kružila gradom, nesrećni Ilić je najpre ubijen, a onda - da bi se zataškao zločin, auto je gurnut na banderu i zajedno sa mrtvim vozačem - spaljen! Po ovoj verziji, osumnjičena trojka radila je po nalogu vlasnika drugog, konkuretskog lokala, odnosno on im je bio “mecena”, pa su, navodno, zato Đorđević, Stefanović i N. S. smatrali da je grad njihov, odnosno ponašali su se kako su hteli.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.