SRPSKI KAMIONDŽIJA UHAPŠEN SA 153 KG KOKAINA: Drogu vrednu 75 miliona evra krio među pločicama
Čistu drogu vozili za prodaju, Foto: Reuters

akcija policije

SRPSKI KAMIONDŽIJA UHAPŠEN SA 153 KG KOKAINA: Drogu vrednu 75 miliona evra krio među pločicama

Čistu drogu vozili za prodaju

Objavljeno:

Srpski državljanin uhapšen je u Francuskoj, pošto je u kamionu koji je vozio policija otkrila čak 153 kilograma čistog kokaina.

Kako je saopštila francuska policija, kokain je bio sakriven u tovaru keramičkih pločica. Vrednost zaplenjene droge je, prema navodima tamošnje policije, 13 miliona evra, ali posle mešanja i preprodaje u uličnoj prodaji ovaj tovar bi vredeo oko 75 miliona evra.

Kamion iz Slovenije

- Kamion koji je registrovan u Sloveniji kretao se auto-putem A1, severno od Pariza. Carinici su nasumice odlučili da zaustave baš ovo vozilo i pregledaju ga. Na njihovo veliko iznenađenje, prilikom obilaska teretnjaka, pas specijalno obučen za otkrivanje narkotika reagovao je prilikom prolaska pored zadnjeg dela kamiona - preneli su francuski mediji.

Posle sumnjivog ponašanja psa, kako su naveli, carinici su pozvali policiju, koja je započela detaljan pregled prikolice kamiona. U jednoj od paleta, na samom dnu, otkrivena je ogromna količina droge.

Čistu drogu vozili za prodaju

Izvor francuskih medija objasnio je da bi na uličnom tržištu količina od zaplenjena 153 kilograma kokaina zapravo postala 1,5 tona droge.

- S obzirom na to da je reč o 100 odsto čistom kokainu, uz dodatke s kojima se meša, prilikom prodaje krajnjim korisnicima ova količina bi zapravo bila prodata kao jedna i po tona droge. S obzirom na prosečnu cenu u uličnoj prodaji od 50 evra po gramu, ova droga bi zapravo koštala 75 miliona evra - pojasnio je sagovornik iz istrage.

- Kokain je bio upakovan u rolne, kao vekne hleba, a okolo su bili paketi keramičkih pločica. Policajci su bili iznenađeni ovim otkrićem. Posle pregleda dokumentacije, utvrđeno je da nije samo kamion već i firma za transport registrovana u Sloveniji - naveli su oni.

Velika čistoća

Izvori iz istrage potvrdili su da je reč o čistom kokainu.

- Reč je o 100 odsto čistom kokainu koji je najverovatnije bio namenjen tržištu Holandije. Vozač srpske nacionalnosti je predat u ruke suda - otkrio je izvor iz istrage ne otkrivajući ime, niti godine uhapšenog našeg državljanina.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.