ZAŠTO OLIVEROV ŽIVOT VREDI VIŠE OD MOG SINA? Majka umrlog Ognjena (8) digla Srbiju na noge, ove njene REČI BAŠ BOLE
Ognjenova majka uputila je jaku poruku, Foto: Profimedia / Printscreen / facebook

šta su prioriteti u srbiji?

ZAŠTO OLIVEROV ŽIVOT VREDI VIŠE OD MOG SINA? Majka umrlog Ognjena (8) digla Srbiju na noge, ove njene REČI BAŠ BOLE

Reči Ognjenove majke gađaju pravo u srce

Objavljeno: 10:09h

Društvenim mrežama kruži objava Verice Paunović, majke malog Ognjena Paunovića (8) iz sela Zagajica, kod Vršca, koji je preminuo 28. avgusta ove godine na odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice u Vršcu.

Maleni Ognjen umro je pre nego što je i iskusio šta znači život. Nesrećnog dečaka ubila je sepsa za samo dve nedelje, a za to vreme je lečen probioticima i nijednom mu nije izvađena krv!

Njegova majka, očajna zbog gubitka deteta, želi da dokaže javnosti da su lekari krivi za smrt njenog sina. Nesrećna žena objavila je na svom Fejsbuk nalogu status i zapitala se "zašto život Olivera Ivanovića vredi više pa se njegove ubice intenzivno traže, a za smrt njenog sina niko nije odgovarao, a po svim prilikama verovatno i neće".

"Pitate se da li je bilo propusta? Ja se ne pitam, ja znam da je lečen probioticima i mogli ste da sprečite njegovu smrt da ste mu labaratoriju izvadili. Tada bi ste sprečili smrt mog deteta... Pitate se ko je ubio Olivera Ivanovića, a zašto niste oduzeli licencu doktoru smrti? Oliver Ivanović je poznato lice, a moje dete nije, e tu je velika razlika!!!" - napisala je Verica.

Ova očajna žena samo želi da se sazna istina. Da se sazna ko je kriv za smrt njenog sina, zašto nije adekvatno lečen, i da li je te ljude u belim mantilima uopšte potresla Ognjenova smrt?

Kako je Ognjen preminuo?

Prve simptome bolesti, povraćanje i dijareju, Ognjen je dobio sredinom avgusta, a posle nepune dve nedelje, 28. avgusta, nesrećni dečak je preminuo u Opštoj bolnici u Vršcu, verovatno od sepse zbog pucanja slepog creva.

Majka Verica Paunović je dečaka odvela u vršački dom zdravlja, 17. avgusta, ali su posle pregleda poslati kući.

- Dete mi je povraćalo i imalo je proliv. Bilo mu je mnogo teško. Nekoliko puta sam ga vodila kod lekara i rečeno mi je da je stomačni virus ili da je pojeo nešto pokvareno. Trpeo je jake bolove, ali nas nisu poslali u laboratoriju i nismo radili krvnu sliku. Pošto je i dalje bio mnogo slab i sve teže je podnosio bol, išli smo i u Hitnu i kod hirurga, ali nas niko nije zadržao u bolnici, već smo se vratili kući - rekla je ranije majka.

Prema njenim rečima, ona je nekoliko puta svog sina dovodila na kontrolu zbog povraćanja, dijareje i jakih bolova u stomaku, ali su ih lekari uvek vraćali kući s obrazloženjem da dete ima stomačni virus. Kada je dečak primljen u bolnicu, već je bilo kasno.

- Pošto mu je stanje bilo sve gore, opet sam ga odvela lekaru. Tada smo prvi put poslati u laboratoriju da se detetu izvadi krv. Rezultati su bili katastrofalni, pokazivali su infekciju! Hitno smo poslati na hirurgiju, gde su mi rekli: "Detetu je nadut stomak, morate da ga ostavite, hitno mora da se operiše zbog slepog creva." Celu noć sam provela uz njega. Operisan je, ali je, izgleda, imao sepsu i umro je tu, na intenzivnoj nezi. Ja sam kidala čaršave, nisam htela da ga pustim da mi ode. Sada bih najviše volela da mi pukne srce da i ja umrem - ispričala je tada nesrećna majka za Kurir.

Zbog sumnjivih okolnosti pod kojima je dobio trovanje krvi, zdravstvena inspekcija je izvršila nadzor u Domu zdravlja i u Opštoj bolnici Vršac, gde je dečak i preminuo 28. avgusta ove godine. Ipak, ni skoro tri meseca nakon Ognjenove smrti niko od nadležnih nije izašao s detaljima lečenja niti je inspekcija objavila izveštaj, pa je isti zatvoren, te je kivna reakcija Verice Paunović potpuno opravdana.

Podsetimo, pre nekoliko dana i Dragana Petrović iz Kragujevca, mama male Nađe (2) koja je preminula 4. aprila 2018. godine, oglasila se na svom Fesjbuk nalogu i upitala zašto je život njene ćerke bio manje vredan od života Draka Lazića?

Podsećanja radi, kada je Nađa Petrović napunila godinu i po dana, ustanovljeno je da ima autoimunu bolest - poliglandularni sindrom tipa 1, koji nije ugrožavao njen život, ali zbog koga nije smela da primi MMR vakcinu. Kada je došla da primi svoju redovnu terapiju u KC Kragujevac, smeštena je u sobu s detetom koje je bolovalo od morbila. Nakon pogoršanja stanja, devojčica je prebačena za Beograd, a od 12. do 22. januara se nije budila, niti je jela niti pila. Skoro dva meseca malena Nađa bila je u komi. Preminula je 4. aprila.

Nesrećna žena se javnosti obratila rečima:

"Neka sam bezosećajna, neka sam odvratna i ne, ne žalim ga ni najmanje! Žalim svoje dete koje nije dobilo negu kao on!".

- Kako to da Darko Lazić ima posete na intenzivnoj nezi 10 puta dnevno??? Čovek od 40 godina koji nije životno ugrožen i koji se leči bez ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA??? A meni ste znali da tražite avans od 5000e jer joj je knjižica neoverena!! Ja sam Nađu mogla da obiđem samo jednom dnevno, a kad je umirala 2 puta dnevno! DETE OD 2 GODINE DRŽAVO! DRŽAVO STIDI SE! ON JE VIŠE KONZILIJUMA IMAO ZA OVIH 15 DANA NEGO NAĐA ZA 3 MESECA! Dovodite stručnjake sa svih strana za njegov KUK KOJI JE SKRCAO JER JE NARKOMAN KOJI JE VOZIO NADROGIRAN, i isti mu ugrađujete a ostali su mlađi od njega koji na taj kuk čekaju u bolovima već 5 godina ! GLEDAJ OVU SLIKU I NEKA TE PROGANJA DRŽAVO BEDNA!! MA MRŠ!!!! - napisala je očajna majka.

Kada će ova država početi da na priortete gleda kao na takve? Kada će deca biti na prvom mestu, njihovo zdravlje i život?! To je ono što Verica i Dragana žele da znaju, to je ono što svi želimo da znamo!

LEKARSKE GREŠKE ZBOG KOJIH SU IZGUBLJENI ŽIVOTI

* Radenko Nikodijević (8) iz Loznice preminuo je 8. oktobra 2016. godine na Institutu za majku i dete u Beogradu od sepse koja je zahvatila njegov organizam posle naizgled bezazlenog preloma ruke. Dečak je izgubio život zbog lekarske greške i komplikacija nastalih usled neadekvatno pružene medicinske pomoći u lozničkoj bolnici, a kako roditelji tvrde, ni beogradski lekari nisu preduzeli sve kako bi Radenko preživeo. Sudski postupak je u toku.

* Sara Marković (18 meseci) preminula je 24. septembra 2012. godine na Dečjem odeljenju vranjske bolnice. Roditelji Marjan i Dušica su tada tvrdili da je izabrani lekar mesec dana lečio dete od prehlade i da nije dijagnostikovao upalu pluća, od čega je i preminula. Oni su tada najavljivali tužbe, a lekari su se branili od oštrih optužbi roditelja, rekavši da su dete lečili kako treba. Sudski postupak još nije okončan.

* Dijana Marinković (4) iz sela Ćukovac preminula je 8. januara 2011. godine na Dečjem odeljenju vranjske bolnice. Dan pre smrti majka i baka dovele su je kod lekara koji je konstatovao da ima upalu grla i prepisao joj injekcije. Uveče je dobila visoku temperaturu, roditelji su je sutradan vratili u bolnicu jer se gušila. Silom su provalili u bolnicu jer im niko satima nije otvarao vrata. Kada su lekari izašli, već je bilo kasno. Sudski spor još nije završen.

*Darko Bošković (26) i Dragana Mikelić (24) optužuju lekare Zdravstvenog centra u Aranđelovcu za smrt svoje bebe. Naime, roditelji tvrde da je beba umrla greškom lekara. Dragani je termin bio 23. decembar, ali lekari su procenili da još nije spremna. Veliki bolovi i krvarenje počeli su 30. decembra. Navode da su molili lekare da je porode, međutim, oni nisu hteli. Prvog dana nove godine, umesto da slve, oni su tugovali jer je beba rođena mrtva. U nalazu koji su dobili, tvrde da je prepravljeno vreme kada je beba umrla i da se to vidi. Plodova voda je bila zelena, pa beba se sigurno ugušila u njoj, smatraju oni. Dragana je završila u Urgentnom odeljenju bolnice u Kragujevcu. Slučaj su prijavili Zdravstvenoj inspekciji u Kragujevcu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.