OTAC ADVOKATA UBIJENOG U JUŽNOJ AFRICI SUMNJA DA JE MOTIV BIO NOVAC! Mihalikova porodična priča je prepuna CRNILA
Automobil ubijenog advokata, Foto: Youtube printscreen

PIT MIHALIK

OTAC ADVOKATA UBIJENOG U JUŽNOJ AFRICI SUMNJA DA JE MOTIV BIO NOVAC! Mihalikova porodična priča je prepuna CRNILA

Pojedini mediji nagađaju da je poznati advokat ubijen zbog slučaja na kom je radio, a tiče se nelegalnih poslova sa taksijem

Objavljeno:

Dvojica muškaraca koji su optuženi za ubistvo advokata Pita Mihalika i ranjavanje njegovog maloletnog sina, pojavili su se na kratko u sudu u Kejptaunu sa visokom merom obezbeđenja.

Sumnja se da je jedan od njih umešan u još jedno ubistvo!

Južnoafrički mediji objavili su identitet dvojice tamnoputih muškaraca za koje se sumnja da su ubili Pita Mihalika, koji je branio Dobrosava Gavrića, osumnjičenog za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, u utorak oko 7.35 sati kada je vozio osmogodišnjeg sina u školu.

U trenutku likvidacije sa Mihalikom su se u automobilu nalazila i njegova 17-godišnja ćerka, a pojedini mediji navode da je tu bila i njegova devojka južnoafrički model Tasmin Tobit.

Osumnjičeni za napad su Sizve Sinzokol Bijela (26) i Nkosinati Kumalo (31) iz južnoafričke pokrajine Kvazulu Natal.

Obojica su se juče na sudu pojavili obučeni u farmerke i majice, okruženi velikim brojem pripadnika policijske jedinice za borbu protiv klanova.

Dvojica muškaraca uhapšeni su dan nakon što je Mihalik (50) ubijen je ispred osnovne škole u Grin Pointu u svom "mercedes benzu".

Njegovog sina pogodio je metak u vilicu.

Tužiteljka Helen Bujsin juče je rekla da je ovo ubistvo bilo unapred isplanirano.

Otac ubijenog advokata, Janos Mihalik, koji je takođe advokat, rekao je da je vest o likvidaciji sina čuo na televiziji.

- Gledao sam vesti i nisam mogao da verujem... Bio sam šokiran - rekao je on kratko.

Kao motiv likvidacije on navodi možda probleme koje je njegov sin imao da naplati svoj posao.

- Ponekad se svađao sa klijentima jer nisu hteli da mu plate njegove usluge. Uzimao je te slučajeve i dogovarao se oko naplate... Mislim da je ubijen zbog svađe oko novca - kaže on.

Kako dodaje, sina je trebalo da vidi sledeće nedelje, na svoj rođendan.

- Dogovorili smo se da se vidimo u petak kad mi je rođendan. Ne znam šta je planirao - rekao je on.

Kako je dodao, pošto je ubistvo još sveže, porodica za sada nije odlučila ko će preuzeti brigu nad Mihalikovo dvoje dece koja su, nakon ubistva oca, ostala siročići.

Njihova majka ubila se pre nekoliko godina tako što se obesila, dok su se i Mihalikove majka i sestra ubile pre nekoliko godina.

Pojedini mediji nagađaju da je poznati advokat ubijen zbog slučaja na kom je radio, a tiče se nelegalnih poslova sa taksijem. Više detalja o tome za sada nije poznato.

Prema optužnici, u koju je južnoafrički medij "Njuz24" imao uvid, muškarci su optuženi za ubistvo, pokušaj ubistva, posedovanje nelegalnog oružja i posedovanje municije. Država smatra da je ubistvo Mihalika "počinjeno u zajedničkom predumišljaju ili u zaveri".

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.