ZBOG KAMENOVANJA AUTOBUSA S VERNICIMA NA KOSOVU saslušano 14, a privedeno osam osoba
Napad na autobuse sa vernicima iz Beograda, Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

KOSOVSKA POLICIJA REAGOVALA

ZBOG KAMENOVANJA AUTOBUSA S VERNICIMA NA KOSOVU saslušano 14, a privedeno osam osoba

Policija je prvobitno saopštila da se 50 do 60 stanovnika sela Studenice okupilo u nedelju nezadovoljno posetom grupe srpskih hodočasnika i da su pokušali da blokiraju put, ali su policajci uspeli da uklone okupljene i omoguće kretanje...

Objavljeno: 15:49h

Zbog kamenovanja i napada na autobuse sa vernicima iz Beograda nedaleko od Pećke banje koji se dogodio u nedelju, saslušano je četrnaestoro osoba dok je tzv. kosovska policija uhapsila osam osoba među kojima su i tri maloletnika.

Istovremeno, iz tzv.kosovske policije saopštili su da su svi oni pušteni na slobodu uz pokretanje redovne sudske procedure dok je slučaj napada na srpske vernike okvalifikovan je kao "remećenje javnog reda i mira" i "oštećenje pokretne imovine."

Takođe, policija je prvobitno saopštila da se 50 do 60 stanovnika sela Studenice okupilo u nedelju nezadovoljno posetom grupe srpskih hodočasnika i da su pokušali da blokiraju put, ali su policajci uspeli da uklone okupljene i omoguće kretanje. Inače, dok su policajci oslobađali put, nepoznate osobe su u isto vreme bacale kamenje, oštetivši prednje staklo jednog i nekoliko stakala drugog autobusa.

Da podsetimo, napad se dogodio kada se grupa hodočasnika iz Beograda sa dva autobusa vraćala sa molitve koju je kraj ruševina manastira nedaleko od Pećke banje služio sveštenik Nebojša iz Istoka.

(Espreso.co.rs / Večernje novosti Online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.