OSLOBODITE DARKA, BIĆE SA ŽENOM: Advokat Baćović ovim rečima rušio optužnicu protiv Šarića!
Šarićev branilac je ukazao da proces traje skoro deset godina, a da je njegov klijent u pritvoru pet godina, Foto: Dado Đilas

suđenje VEKA

OSLOBODITE DARKA, BIĆE SA ŽENOM: Advokat Baćović ovim rečima rušio optužnicu protiv Šarića!

On je zatražio da se Šarić pusti na slobodu napominjući da se dobrovoljno predao ili da mu se izrekne mera zabrane napuštanja kuće

Objavljeno:

Advokat Radoslav Baćović, branilac Darka Šarića (47), zatražio je danas u završnoj reči da se njegov klijent oslobodi optužbe za šverc droge kao i da se pusti na slobodu.

Baćović je u završnoj reči zatražio da se Šarić oslobodi optužbe usled nedostatka dokaza i naglasio da se njegov klijent dobrovoljno predao, te da ne postoji opasnost od bekstva.

- Tokom gotovo desetogodišnjeg procesa nije dokazano da je moj klijent imao bilo kakvu vezu sa švcerom kokaina, a ovakva optužnica je potpuno apsurdna i nedokaziva i po njoj se nije smelo postupati. Ne postoji nijedan dokaz o udruživanju radi činjenja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, nigde se ne pominje, ni u pismenim, ni u usmenim dokazima da je on organizovao šverc droge iz južne Argentine i u Italiji - naglasio je Baćević.

On je zatražio da se Šarić pusti na slobodu napominjući da se dobrovoljno predao ili da mu se izrekne mera zabrane napuštanja kuće.

- Ne postoji nijedan dokaz da postoji opasnost od bekstva mog klijenta. On neće pobeći. On se dobrovoljno predao. Ja sam sletao s njim na aerodrom, nije on tamo lociran, ni prinudno doveden. Došli smo slobodno i dobrovoljno i on je jedino želeo da mu se sudi po zakonu - naglasio je Šarićev advokat.

On je predložio i da Šarić boravi u kućnom pritvoru zajedno sa suprugom Lanom Popović i garantovao da neće nigde pobeći niti da će počiniti krivično delo.

Baćević je u završnoj reči posebno istakao da je Apelacioni sud prilikom poništavanja prve presude ukazao da prvobitna presuda ne sadrži u sebi konkretno krivično delo, niti u obrazloženju postoji tačno kako je ono učinjeno.

Šarićev branilac je ukazao da proces traje skoro deset godina, a da je njegov klijent u pritvoru pet godina.

Odbrana nastavlja iznošenje završnih reči, dok se kraj proceca očekuje krajem oktobra, a presuda u novembru.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.