UMRO ĐORĐE RADOŠEVIĆ: Svi se sećamo ovog čoveka sa TELEVIZIJE!
Radošević je doajen televizijskog novinarstva, Foto: Južne vesti

tužno

UMRO ĐORĐE RADOŠEVIĆ: Svi se sećamo ovog čoveka sa TELEVIZIJE!

Opelo će biti održano u prisustvu porodice i prijatelja na Novom groblju u Nišu

Objavljeno:

Đorđe Radošević, doajen televizijskog novinarstva i prvi urednik Dopisništva RTS-a u Nišu, preminuo je u utorak, 9. oktobra, u 82. godini života.

Đorđe je prve svoje priloge i reportaže objavio već u eksperimentalnom programu Televizije Srbije 1962. godine, a i danas se pamti serija njegovih priloga o odronu na Visočici kraj sela Zavoj na Staroj planini i akumuliranju današnjeg Zavojskog jezera. Njegove reportaže, kojima je bio sklon, iz Norveške, Poljske, Čehoslovačke i Austrije, spadaju u red boljih osvarenja RTS-a.

Pored revnosnog i redovnog izveštavanja iz Niša i regiona, ali i iz drugih krajeva Srbije i Jugoslavije, snimao je i tematske priloge, koje je odlikovao ozbiljan i nadahnut pristup, ali i smisao za problematizovanje brojnih pitanja svakodnevnog života.

Bronzanu povelju na somborskom Interferu dobio je 1998. za reportažu "Na putu kući", a 2001. srebrnu medalju za reportažu "Gostuša".

Iza sebe je ostavio suprugu Danku i sina Đorđa.

Opelo će biti održano u prisustvu porodice i prijatelja na Novom groblju u Nišu u petak 12. oktobra u 13 sati, a sahrana će biti od 13:30.

(Espreso.co.rs / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.