NIKOLA UDARIO ALBANCA, JER MU JE NAPAO BRATA BOKSEROM, PA JE UHAPŠEN! Jezivo maltretiranje Srba u Orahovcu
Foto: Printscreen/Facebook, AP, Ilustracija/Espreso.co.rs

REPRESIJA NA KOSOVU

NIKOLA UDARIO ALBANCA, JER MU JE NAPAO BRATA BOKSEROM, PA JE UHAPŠEN! Jezivo maltretiranje Srba u Orahovcu

Nema ko da zaštiti Srbe na Kosovu...

Objavljeno:

Grupa Albanaca koji su se doselili u gornji deo grada Orahovac, najčešće kupovinom srpskih kuća često napadaju i vređaju Srbe, koje nema ko da zaštiti.

Mesecima albanska omladina maltretira mališane koji se igraju na igralištu u gornjem delu grada i ispred crkve, odnosno jedinoj srpskoj ulici u Orahovcu. Verbalne pretnje i psovke, kako u peticiji navode roditelji srpske dece, pretvorili su se i u fizičke napade, usled čega je umesto napadača, odnosno albanskih dečaka, priveden srpski mladić Nikola Matić.

- U trenutku kada je albanski dečak sa metalnim bokserom na rukama krenuo da udari njegovog brata, Nikola ga je, da bi sprečio napad, odgurnuo i udario. Napadnuti srpski mališani su se razišli, ali je otac albanskog dečaka slučaj prijavio policiji i umesto napadača, naš Nikola je priveden - pričaju meštani Orahovca.

Ogorčeni roditelji pokrenuli su peticiju sa zahtevom nadležnima da preduzmu bezbednosne mere za zaštitu srpske dece, kako se ovakvi incidenti nebi ponavljali, odnosno, kako nebi došlo do većih međuetničkih sukoba.

Nikola Matić pušten je iz pritvora da se brani sa slobode. U Orahovcu živio ko 300 Srba koji su svakodnevno izloženi napadima i provokacijama svojih komsija Albanaca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.