OVO JE MIRJANA (21), KOJA JE PREMINULA OD PREDOZIRANJA: Poznavala je Jovana (17) koji je takođe nastradao...
Foto: Facebook printscreen

četvrta žrtva

OVO JE MIRJANA (21), KOJA JE PREMINULA OD PREDOZIRANJA: Poznavala je Jovana (17) koji je takođe nastradao...

Preminula devojka je sa ovim 17-godišnjakom bila kobne večeri kada je uzeo preveliku dozu narkotika, navode beogradski mediji

Objavljeno: 15:33h

M. M. (21) preminula je u četvrtak ujutru u iznajmljenom stanu u Ulici cara Lazara u Beogradu, a sumnja se da se predozirala ekstazijem (MDMA).

Ona je četvrta žrtva za samo mesec dana koja je umrla od ove droge i dobra drugarica Jovana Paunovića (17), koji je takođe pronađen mrtav ispred jednog splava!

U trenutku kada je devojci pozlilo u stanu sa njom bio je i mladić M. M. (20), koji je pozvao Hitnu pomoć.

- Prema rečima mladića koji je bio sa njom, devojci je u jednom trenutku pozlilo i on je odmah pozvao pomoć. Ipak, nije joj bilo spasa. Lekari su po dolasku mogli samo da konstatuju smrt - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Kako se nezvanično saznaje, devojka je imala problema sa srcem, a njeno telo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu, nakon čega će se znati tačan uzrok smrti.

Pretpostavlja se da umrla usled konzumiranja nove vrste ekstazija, koji se nedavno pojavio u Srbiji i do sada odneo već četiri žrtve. Pre nje od predoziranja je sredinom juna preminuo i njen drug Jovan Paunović (17), čija je smrt potresla srpsku javnost.

Preminula devojka je sa ovim 17-godišnjakom bila kobne večeri kada je uzeo preveliku dozu narkotika.

- Jovan se predozirao samo dan pre nego što je trebalo da proslavi punoletstvo. On je bespomoćno ležao na pločniku u blizini splava, sve dok ga prolaznici nisu videli i pozvali policiju. Jovan je te večeri hteo da izvede društvo kako bi proslavio rođendan, a među njima je bila i Mirjana - kaže izvor i dodaje da je sve vreme bila sa mladićem, pa čak i u bolnici.

- Te večeri je na svom profilu postavila neku pesmu i napisala "Ajmo rejv, da gori večeras!", aludirajući na žurku. Ona je nakon Jovanove smrti na svom Fejsbuk profilu postavila i njegovu fotografiju - dodaje sagovornik.

Ovo je u poslednjih mesec dana četvrta žrtva opojne droge ekstazija, koji je među mladima poznat i kao ekser, bombona, bonkas...

Ekstazi je jedna od najzastupljenijih droga među omladinom u Srbiji i njegova cena se kreće već od 500 dinara po tableti.

- Cena psihoaktivnih supstanci nikad nije bila niža u Beogradu, a još je jeftinija u drugim delovima Srbije. Mogu ih priuštiti srednjoškolci, ali i mlađa deca, nažalost. Dodatni problem je i što se ekstazi vrlo jednostavno pravi, pa bilo ko može da ga proizvede. Ne bi me čudilo da u Beogradu ima na stotine malih laboratorija - rekao je doktor Aleksandar Vujošević, specijalista psihijatrije i adiktolog.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.