NISU NAM POTREBNI NEPRIJATELJI, SAMI ĆEMO SEBE DA ISTREBIMO! Od početka godine UBIJENE SU 52 osobe
Foto: Damir Dervišagić, Aleksandar Jovanović Cile, Facebook, Kurir, Privatna arhiva, Filip Plavčić, Profimedia

dokle ovako?

NISU NAM POTREBNI NEPRIJATELJI, SAMI ĆEMO SEBE DA ISTREBIMO! Od početka godine UBIJENE SU 52 osobe

Broj ubistava svakodnevno raste

Objavljeno:

Svakodnevni obračuni na ulicama Beograda i drugih gradova širom naše zemlje, jasno ukazuju da je stopa ubistava i dalje u rastu. Naime, svako novo ubistvo dodatno pojačava utisak o neefikasnosti države da spreči učestale vatrene obračune na ulicama gradova Srbije, u kojima neretko bivaju ugroženi i obični građani koji sa kriminalom nemaju nikakve veze.

Uprkos mnogobrojnim smrtima, predstavnici vlasti tvrde da je situacija upravo suprotna - da broj ubistava opada i da je veliki broj njih rešen.

Međutim, od početka godine u našoj zemlji ubijene su ukupno 52 osobe. Među njima žene i deca. U porodično-partnerskim odnosima u Srbiji ubijena je 21 žena.

U mafijaškim likvidacijama koje od početka godine u Beogradu je do sad ubijeno 5 Crnogoraca. Sva petorica iza sebe su imala kriminalne dosijee.

Davorin Baltić likvidiran 01.01.2018.

foto: printscreen

Baltić iz Kotora je ubijen u Ulici Internacionalnih brigada u beogradskoj opštini Vračar.

Nepoznati počinioci pucali su na njega iz vatrenog oružja, a trenutku napada se u automobilu sa njim nalazila i policajka koja je bila na dužnosti. Protiv nje je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo ometanje pravde, tako što je uklonila Baltićev pištolj nakon njegovog ubistva, a koji je policija tokom uviđaja pronašla. Policajka je suspendovana i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak.

Egzekutori su iz automatske puške i pištolja na njega ispalili 60 metaka i on je povredama podlegao na licu mesta. Policajka je neverovatnom srećom ostala neovređena.

Napadači su pobegli automobilom. Nekoliko sati kasnije, njihova "tojota", bez registarskih oznaka, nađena je zapaljena u Ulici braće Srnić, kod broja 53. U njoj je policija na zadnjem sedištu našla automatsku pušku, a na mestu suvozača pištolj. Baltić je odranije poznat policiji Crne Gore i Srbije.

Dovođen je u vezu sa kavačkim klanom. Prema pisanju podgoričkih „Vijesti“ koje se pozivaju na policijske podatke, Baltić je visokopozicionirani član kavačkog člana, na čijem čelu su Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer.

Policija je pre nekoliko dana saopštila da je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, rasvetljeno ubistvo Davorina Baltića i raspisana je međunarodna poternica za 37-godišnjim muškarcem koji je osumnjičen za ovo teško ubistvo. U saradnji sa policijama drugih država radi se na njegovom pronalasku i hapšenju.

Dalibor Despotović likvidiran 02.02.2018

foto: Kurir / Damir Dervišagić

Despotović je ubijen oko 20.30 časova ispred menjačnice u Zaplanjskoj ulici u Beogradu. Nepoznati napadač ispalio je u njega više hitaca nakon čega se udaljio vozilom koje ga je čekalo. Mediji su preneli da je Despotović navodno radio u obezbeđenju kriminalca Slobodana Šaranovića ubijenog u Budvi u martu 2017. godine, a kom je suđeno za ubistvo Nikole Bojovića, a Šaranovićevo ubistvo dovode u vezu sa ratom kriminalnih klanova i serijom ubistava izvedenih u Srbiji i Crnoj Gori. Despotović je bio vlasnik više menjačnica u Beogradu i odranije je poznat policiji. Uhapšen je u novembru 2010. kao član kriminalne grupe osumnjičene za više razbojništava, pljačke nekoliko banaka u Beogradu i posedovanja veće količine nelegalnog oružja.

Blažo Đurović likvidiran - 10.3.2018

foto: Dragana Udovičić

Baranin Blažo Đurović je ubijen u popodnevnim satima u Ulici vojvode Skopljanca u beogradskom naselju Dušanovac. Nepoznati počinilac u Đurovića je ispalio nekoliko hitaca dok se on nalazio u svom „bmw“-u. Nedaleko od mesta ubistva, policija je pronašla zapaljen automobil.

Đurović je ubijen ispred svoje kuće na Voždovcu, kada je na njega ispaljeno oko dvadeset metaka. On je krenuo da se isparkira iz garaže, kada je ubica iz automatskog pištolja marke "škorpion" zapucao i ispalio 20 hitaca kojima ga je usmrtio.

Prema pisanju medija, ubijeni je odranije poznat policiji i u svom dosijeu ima više od 10 krivičnih dela, među kojima su otmica, krađa, razbojništvo, iznuda.

Ubice su se odmah dale u beg i nekoliko kilometara dalje, u blizini Kumodraškog groblja, spalile automobil.

Komšije kažu da je Blažo živeo sa dvoje male dece, ćerkicom od godinu i sinom od sedam godina, kao i sa porodicom svog brata koji je nakon pucnjave odmah izleteo iz stana, razbio staklo od automobilu i pokušao da mu pomogne.

Prema priči komšija, Blažo se doselio u taj kraj na Dušanovcu pre tri godine, a pre dve godine je hapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu, te da su i on i brat proveli u zatvoru po godinu dana.

Zbog ubistva Blaža Đurovića uhapšen je Nemanja Ivanov (36), švercer kokaina i saradnik Filipa Koraća, desne ruke Luke Bojovića, vođe Zemunskog klana.

Gorg Darmanović likvidiran - 06.05.2018

Južnoafričkog tajnog agenta Gorgija Gorga Darmanovića (58) 6. maja na Novom Beogradu ubio je jedan od vođa kruševačkog podzemlja, bivši legionar Dejan Stanković Ždrokinac (71), kog su još uvek nepoznati napadači i likvidirali tačno mesec dana kasnije, 6. juna
Južnoafričkog tajnog agenta Gorgija Gorga Darmanovića (58) 6. maja na Novom Beogradu ubio je jedan od vođa kruševačkog podzemlja, bivši legionar Dejan Stanković Ždrokinac (71), kog su još uvek nepoznati napadači i likvidirali tačno mesec dana kasnije, 6. juna foto: Kurir

U blizini Prvog osnovnog suda na Novom Beogradu ubijen crnogorski državljanin Gorg Darmanović (58).

On je ranjen u haustoru zgrade, između dečjeg igrališta i zgrade suda, a napadači su bili na skuterima i nakon pucnjave su pobegli. U Darmanovića su ispaljena četiri hica, pogođen je u glavu, a preminuo je nekoliko sati kasnije u Zemunskoj bolnici.

Ubijeni Darmanović godinama je radio u Agenciji za državnu bezbednost u Južnoafričkoj Republici kao radnik Jedinice za specijalne operacije. Bio je upućen u sva dešavanja u ovoj zemlji, a neretko se hvalio i poznavanjem službenih i tajnih dokumenata, među kojima su i oni koji su se odnosili na prljave poslove vrha vlasti ove zemlje. S druge strane, ovaj čovek upao je i u biznis sa oružjem, drogom i reketiranjem - ubrzo postao je spona između vlasti i podzemlja. Bio je povezan i sa Nafizom Modakom, čovekom kome u Južnoafričkoj Repubici traje suđenje za reketiranje i sumnjive poslove sa obezbeđenjem u kejptaunskim noćnim klubovima, a koji je planirao da likvidira neke od šefova podzemlja, kako bi preuzeo posao obezbeđenja u klubovima, kao i o milionskim dugovanjima koja želi da naplati od češkog milionera iz devedesetih i osuđenog kriminalca Radovana Krečira. Krečir se u britanskim medijima spominjao kao "dobar prijatelj Darka Šarića i Dobrosava Gajića, koji je u Srbiji osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana".

Darmanović je informacije koje je posedovao kao operativac u Agenciji u Južnoafričkoj Republici davao medijima, nekada po nalogu saradnika, a poslednji put za knjigu "Predsednikovi čuvari" novinara Žaka Poa, koja je razotkrila najmračnije tajne vlasti nekadašnjeg predsednika Južnoafričke Republičke Džejkoba Zume. Ova knjiga govori o mrežama moćnika, korupciji i pozadini režima Džejkoba Zume.

Gorgovo ubistvo rasvetljeno je mesec dana kasnije, neverovatnim spletom okolnosti. Za njegovo ubistvo osumnjičen je kriminalac iz Kruševca, Dejan Stanković Ždrokinac (71). Stankoviću je samo dan nakon izvršenja ovog zločina ubijen sin, a mesec dana nakon toga likvidiran je i on ispred hotela u Kruševcu.

Uhapšene su još dve osobe, Kruševljani Sreten Matejić (63) i Siniša Đuranović (44) koji su osumnjičeni da su pomagali Stankoviću i njegovom saučesniku za kojim se traga.

Motiv ubistva se, međutim, u ovom trenutku ne zna, ali se sumnja da je njegovo ubistvo naručeno iz Južne Afrike, gde je i Stanković jedno vreme radio.

Sava Stevović likvidiran - 21.6.2018

Stavo Stevović  likvidiran u 'mini-kantrimenu
Stavo Stevović likvidiran u "mini-kantrimenu" ispred zgrade u kojoj je živeo foto: Kurir

Na Nikšićanina Sava Stevovića (45) u beogradskom naselju Žarkovo iz automobila u pokretu ispaljeno je oko 20 metaka. Stevović je bio na mestu vozača “mini kantrimena” švajcarskih registarskih tablica i preminuo je na mestu. Stevović je žrtva neraščišćenih računa u Švajcarskoj, a koji se odnose na drogu. Ubijen je na svega 10 metara od ulaza u zgradu u kojoj je živeo sa porodicom. Nakon egzekucije ubice su pobegle u pravcu Vidikovca, gde su zapalili BMW sa lažnim tablicama, kojim je počinjeno ubistvo.

Prema nekim saznanjima, Stevović je poslednjih desetak godina živeo u Švajcarskoj gde je bio poznat tamošnjim istražnim organima zbog veze sa podzemljem u toj zemlji.

Savo Gačanin ubijen - 15.01.2018

Savo Gačanin (65) iz Užica, vlasnik pogrebnog preduzeća "Konkordia", usmrćen je hicem iz pištolja koji mu je još uvek nepoznati ubica ispalio u potiljak.

S obrzirom da se pucanj nije čuo, pretpostavka je da je ubistvo izvršeno pištoljem sa prigušivačem.

Miodrag Milovanović ubijen - 11.02.2018.

Miodrag Milovanović (39) iz Beograda, ratni veteran s Košara, ubijen je ispred svoje kuće u Kaluđerici posle svađe s komšijom sa kojim se sudario. Za Miodragovo ubistvo osumnjičen je njegov komšija Marko Đ. (29), koji je uhapšen.

Pucnjava se dogodila u nedelju u dvorištu Miodragove kuće u Ulici Ratka Mitrovića.

Bratislav Milojević ubijen - 17.02.2018

Nišlija Bratislav Milojević (38) preminuo je u niškoj bolnici od posledica povreda koje je 11. februara zadobio u diskoteci „Kubo klub“ tokom sukoba s radnicima obezbeđenja I. Č. (26) i Ž. N. (26).

Do kobne tuče je došlo jer se nesrećni mladić suprotstavio obezbeđenju, koje je iz diskoteke izbacilo njegovog prijatelja koji se uspavao za stolom.

Kobne večeri Milojević je sa teškim povredama glave prevezen u niški klinički centar, gde je operisan zbog hematoma na mozgu. Međutim, posle sedam dana provedenih na aparatima za disanje, u komi, izgubio je najtežu bitku - za život, ostavivši iza sebe dva sina, brata i majku.

Nikola Jović ubijen - 21.02.2018

Nikola Jović
Nikola Jović foto: facebook

Jović (23) je ubijen oko tri sata iza ponoći ispred zgrade u kojoj je živeo u leskovačkom naselju Dubočica. Prema navodima medija, u Jovića je ispaljeno šest metaka, a ubistvo se dogodilo na njegov rođendan.

Petar Arsić ubijen - 28.02.2018

Petar Arsić ubijen na Vidikovcu
Petar Arsić ubijen na Vidikovcu foto: facebook

Arsić je ubijen hicima iz pištolja dva sata iza ponoći, ispred kafića "3K" u beogradskom naselju Vidikovac. Koban metak je bio onaj koji ga je pogodio u glavu.

Ubijeni je odranije poznat policiji, a bio je i hapšen zbog razbojništava i krađa.

Ubijenog Arsića prijatelji su zvali Peka, a bio je navijač "Rada".

Policija je identifikovala trojicu napadača. Za dvojicom je raspisana poternica, a treći - Ljubomir Lainović je uhapšen i nalazi se u pritvoru. Lainović je, kako su objavili mediji, sin novosadskog biznismena Branislava Lainovića Dugog ubijenog 2000. godine u Beogradu.

Mladić S. Đ. za koga se veruje da je povezan sa likvidacijom Arsića takođe je poznat policiji i ranije je privođen zbog raznih krivičnih dela.

Branko Kanjevac ubijen 12.03.2018.

foto: Facebook

Programer Nebojša Stojilković (31) upao je s pištoljem u firmu „Privredni savetnik za informacione tehnologije“ u Ruzveltovoj ulici u Beogradu, u kojoj je nekoliko dana ranije dobio otkaz, i ubio kolegu Branka Kanjevca (31), teško ranio Marka Filipovića (36), dok se Igor R. spasao skočivši kroz prozor.

Stojilković je imao nameru da pobije sve u firmi, ali su se ostale kolege zaključale u drugoj kancelariji, pa je on posle ispaljenih pet metaka otišao u svoj stan na Zvezdari.

Dragoje Trišić ubijen - 22.03.2018.

Dragoje Trišić
Dragoje Trišić foto: Privatna arhiva

Trišić je ubijen u Trgovačkoj ulici u beogradskom naselju Žarkovo oko 17 časova. Nepoznati počinilac u Trišića je ispalio nekoliko hitaca ispred zgrade u kojoj je živeo. Preminuo je na licu mesta. Trišić je, kako su pisali mediji, odranije poznat policiji zbog različitih krivičnih dela, među kojima su krađe, razbojništva i trgovina drogom. Osuđivan je nekoliko puta, između ostalog i zbog prodaje narkotika, preneli su mediji.

Luka Radulović ubijen - 18.04.2018.

Luka Radulović
Luka Radulović foto: Facebook

Na Radulovića je pucao nepoznati muškarac u pivnici "Ispod mosta" u Beogradu. Prevezen je u Urgentni Centar gde je preminuo. Radulović je imao "bogatu" kriminalnu prošlost, a radio je kao obezbeđenje beogradskih klubova. Za njega je javnost čula nakon što je u septembru 2017. godine na kružnom toku kod Topčiderske zvezde u Beogradu „bentlijem“ presekao kolonu vozila u kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Protiv Radulovića je pokrenut postupak zbog ugrožavanja sigurnosti predsednika, koji nije završen do njegove smrti. U oktobru 2017. Radulović je uhapšen kao vođa grupe koja je prodavala kokain. Početkom marta 2018. sklopio je sporazum sa tužilaštvom na tri godine, a tri dana kasnije pušten je iz pritvora. Presudu je potvrdio Viši sud, ali Radulović nije upućen na odsluženje kazne, a ubrzo zatim je ubijen.

Milorad Andrić ubijen - 23.04.2018.

U Andrića je nepoznati napadač pucao oko 10 sati uveče ispred zgrade u kojoj živi u beogradskom naselju Višnjička banja. Andrić je prevezen u Urgentni centar u kome je preminuo nekoliko dana kasnije. Andrić, zvani Beli, nekoliko dana pre ranjavanja je izašao iz zatvora u kome je odslužio kaznu od pet meseci zbog nelegalnog oružja.

Vojin Stanković ubijen - 07.05.2018

Vojin Stanković je likvidiran u Kruševcu
Vojin Stanković je likvidiran u Kruševcu foto: Facebook / Vojin Stanković

Stanković je ubijen oko 13 časova u strogom centru Kruševca ispred poznatog kafića "Arabika". Na mestu događaja bili su prisutni brojni građani, ali na svu sreću niko nije povređen. Stanković prema operativnim podacima važi za jednog od šefova kruševačkog podzemlja.

Stankovića je hitna pomoć prevezla u bolnicu u kojoj je preminuo. Kasnije istog dana, policija je saopštila da je utvrdila identitet osumnjičenog i da intenzivno traga za S.R, rođenim 1993. godine. Privedena su i saslušana dvojica mladića koji su bili u njegovom društvu u trenutku kada je ispalio hice u Stankovića. Ubijeni je sin Dejana Stankovića, jednog od braće blizanaca koji imaju krivičnu prošlost i u Kruševcu su poznati kao Ždrokinci. Njima se sudilo za ubistvo kruševačkog stomatologa, ali su prvostepenom presudom oslobođeni jer nije moglo da se utvrdi kome od blizanaca pripada DNK pronađen na mestu ubistva.

Željko Pantelić ubijen 19.05.2018.

Željko Pantelić (23) ubijen je ubodom nožem u grudi , u dvorištu novosadske Osnovne škole “Svetozar - Toza Marković”. Pantelić je teško ranjen prebačen u bolnicu, gde je preminuo, a policija je uhapsila osumnjičenog iste večeri.

Za ubistvo je osumnjičen Marko S. (21), a priveden je i M. T. (21) koji je prisustvovao zločinu, ali ga nije prijavio.

Ubistvo je počinjeno kuhinjskim nožem, a svemu je prethodila svađa.

Ognjen Žanić ubijen - 24.05.2018.

Ognjen Žanić
Ognjen Žanić foto: Printscreen/Instagram

Žanić je upucan oko pola deset uveče u parku iza zgrade u Radničkoj ulici u beogradskom naselju Čukarica. Njemu je prišao nepoznati napadač i ispalio više hitaca. Žanić je prevezen u Urgentni centar gde je preminuo nekoliko sati kasnije. Ubijeni mladić, je prema pisanju medija, bio navijač FK „Rad“. Policija je tri dana nakon ubistva saopštila da je uhapsila dvojicu mladića osumnjičenih za ovaj zločin – V.A (1993) i R.D (1996). Navodno su uhapšeni bili prijtalji iz detinjstva sa ubijenim.

Dragoslav Miloradović Gale ubijen - 28.05.2018

Dragoslav Miloradović
Dragoslav Miloradović foto: Damir Dervišagić, Aleksandar Cile Jovanović

Miloradović je ubijen oko osam uveče na uglu ulica Vojvode Micka Krstića i Višnjičke ispred samouslužne autoperionice u beogradskom naselju Karaburma. Dvojica nepoznatih napadača ispalila su na njega više hitaca i na motoru pobegla u pravcu Pančevačkog mosta.

Motor koji su ubice koristile pronađen je zapaljen u Zvezdarskoj šumi. Policija analizira i video-snimke sa sigurnosnih kamera lokala iz Volgine ulice da bi otkrili da li su ubice imale saučesnika koji ih je uz šume odvezao.

Miloradović je bio blizak kriminalcu Luki Bojoviću. On je 2005. sa Bojovićem bio optužen za nedozvoljeno držanje oružja i falsifikovanje dokumenata. Krivičnom prijavom koju je policija 2004. poslala tužilaštvu, Miloradović je bio sumnjičen i za nasilje u porodici. Ubice nisu otkrivene.

Radovan Laketić ubijen - 06.01.2018

Radovan Laketić
Radovan Laketić foto: MUP Srbije

Laketićevo telo pronašli su u jutarnjim satima slučajni prolaznici u naselju Voždovac u Beogradu. On je prethodne noći pogođen sa više hitaca. Laketiću je nedavno izašao iz zatvora u kome se nalazio zbog trgovine drogom. Uhapšen je 2009. godine na Banjici u Beogradu sa dva kilograma heroina. Pretresom stana koji je koristio policija je tada pronašla još gotovo 20 kilograma heroina. Pronađena droga nabavljena je u Turskoj, a do Srbije je transportovana u đonovima muških gumenih papuča, otkrila je tada policija. Laketić je osuđen 2010. godine na 10 godina zatvora, a tri godine kasnije izručen je Crnoj Gori. Policija je saopštila da intenzivno radi na otkrivanju Laketićevih ubica.

Dejan Stanković ubijen 06.06.2018.

Dejan Stanković
Dejan Stanković foto: Novosti.rs / S.B.

Na Stankovića (71) je nepoznati napadač ispalio nekoliko hitaca oko pola 11 pre podne ispred hotela "Golf" u kruševačkom naselju Prnjavor. Dejan Stanković i njegov brat blizanac Vojin u Kruševcu su poznati pod nadimkom Ždrokinci i imaju kriminalnu prošlost. Sudilo im se za ubistvo kruševačkog stomatologa, ali su prvostepenom presudom oslobođeni jer nije moglo da se utvrdi kome od njih dvojice pripada DNK pronađen na mestu ubistva. Dejanov sin Vojin Stanković ubijen je početkom maja 2018.

Predrag Milovanović ubijen - 07.06.2018.

Predrag Milovanović
Predrag Milovanović foto: Printscreen/Facebook

U Milovanovića je nepoznati napadač pucao iz vatrenog oružja oko 23 sata, a njegovo beživotno telo pronašli su prolaznici nedugo posle. Ubistvo se dogodilo ispred Milovanovićeve porodične kuće u Ćupriji. Istraga je u toku.

Ognjen Ikač ubijen - 17.06.2018.

Ognjen Ikač
Ognjen Ikač foto: Facebook

U Ikača (23) i Marka T. (30) u beogradskom naselju Vidikovac pucao je napadač koga je policija indetifikovala. Napadač je u Ikača ispalio pet metaka, od kojih su ga dva pogodila u kuk i u vrat. Njega su primetili stanari obližnjih zgrada kako leži na stepeništu u parkiću između brojeva 22 i 22a. Bio je teško povređen i ležao je u lokvi krvi. Hitna pomoć ga je ubrzo prevezla u bolnicu, međutim mladić je tokom noći podlegao povredama.

Kako saznaje Espreso.co.rs u pitanju su nerazjašnjeni lični sukobi. Prijatelji ubijenog Ikača tvrde da znaju ko ga je ubio.

Ognjen Ikač (22) sin je vlasnika nekadašnjeg kazina "Fer plej" Predraga Pece Ikača, koji je ubijen na parkingu, takođe na Vidikovcu, 1999. godine.

Podsetimo, Ikač je čuveni kazino na Terazijama držao partnerski sa Zoranom Kovačevićem Kočom, koji je ubijen u Beogradu 1998. godine, a treći suvlasnik bio je izvesni Ara.

Siniša Milić ubijen - 19.06.2018

Siniša Melić bio je u automobilu kada je naprava eksplodirala
Siniša Melić bio je u automobilu kada je naprava eksplodirala foto: Marina Lopičić

Milić je ubijen oko 12.30 u eksploziji automobila nedaleko od Autokomande u širem centru Beograda. Njegova „tojota“ eksplodirala je dok je stajao na semaforu. Milić je bivši pripadnik policije Bosne i Hercegovine, a u srpskoj policiji radio je do 2009. Tokom 2013. godine obezbeđivao je ubijenog crnogorskog kriminalca Luku Đurovića, a jedno vreme radio je kao obezbeđenje članova porodice kriminalca Luke Bojovića. Bezbednosne službe označile su Milića kao člana barsko-budvanske kriminalne grupe na čijem čelu je Alan Kožar. Ova grupa bavi se švercom kokaina, kao i pranjem novca, zelenašenjem i likvidacijama, a delovala je pod vođstvom Luke Bojovića za koga je izvršavala ili učestvovala u likvidacijama. Grupa je bliska crnogorskom škaljarskom klanu, a učestvovala je i u brojnim kriminalnim obračunima sa suparničkim klanovima zbog preuzimanja vođstva u švercu droge. Milić je krajem novembra 2015. hapšen u jeku afere državni udar. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović tada je na konferenciji za novinare kazao da je Milić „tokom 24 sata osam puta zatečen u obilasku Vučićeve porodične kuće“. On je tom prilikom Milića označio kao pripadnika kriminalne grupe bliskog Đuroviću i Bojoviću.

Crni talas porodičnog nasilja u Srbiji nastavlja da raste. Od početka 2018. ubijena je 21 žena.

Jelena G.

Majka troje dece Jelena G. (38) iz Kosjerića pronađena je 7. maja mrtva u svom stanu, prerezanog vrata. Beživotno telo nesrećne Kosjerke zatečeno je nešto ispred ponoći u kući u kojoj je živela sa troje dece.

Ubijena je u porodičnom domu preko puta Doma zdravlja živela sa svojim sinovima Dejanom (17), Darkom (12) i Davorom (3), a policija traga za muškarcem Ivanom Radovanovićem, sa kojim je bila u vezi i rodila mu dete. Kuća u kojoj se desio stravičan zločin je nasledila nakon smrti prvog supruga, sa kojim je izrodila dvoje dece. Radovanović je uhapšen.

Marijana Grahovac

Marijana Grahovac
Marijana Grahovac foto: Facebook

Marijana Grahovac je žena koja je izgubila život u porodičnom nasilju. Za njenu smrt osumnjičen je njen suprug koji ju je navodno gurnuo sa mosta u ledeni Dunav u Novom Sadu.

Mira Šarac

Mira Šarac
Mira Šarac foto: Privatna arhiva

Mira Šarac (63) iz Rume, majka bivšeg fudbalera, a sada fudbalskog trenera Dragana Šarca ubijena je u porodičnom nasilju. Za njeno ubistvo osumnjičen je unuk Srđan Mijailović (24) koji je uhapšen nekoliko sati nakon ubistva, dok se od policije skrivao u kompjuterskoj igraonici. Naime, unuk je došao kod babe i sa više uboda nožem je ubio. Beživotno telo starice u stanu pronašao je poznanik koji je na licu mesta zatekao i unuka. Mladić je nakon ubistva svoje babe otišao u kompjutersku igraonicu. Policija je odmah krenula u potragu za njim i pronašla ga kako sedi za računarom i igra igrice.

Aleksandra i Milena Vasić

Srbiju je šokiralo ubistvo Aleksandre (30) i njene majke Milene Vasić u Smederevu, dok je osumnjičeni za ubistvo Aleksandrin nevenčani suprug Dalibor Smijonović (33).

Iako se u prvom momentu mislilo da su svo troje izgoreli u užasnom požaru, vrlo brzo je otkriveno da je zapravo Dalibor ubio ženu i njenu majku, a onda nožem ubo i sebe i zapalio kuću!

Istragom je otkriveno da je Aleksandra bila trudna. Navodno je do tragedije došlo jer se njena porodica protivila braku sa Daliborom.

Bojana Miletić

Jovan Veršanski (24) osumnjičen je da je nožem usmrtio svoju devojku Bojanu Miletić (21) u svlačionici lokalnog fudbalskog kluba u selu Stanišić kod Sombora.

On je u tom periodu, kako je otkriveno nakon nekoliko dana, imao zabranu prilaska Bojani zbog ranijih problema i nasilja, a ubistvo je počinio tek pošto je izašao iz dvonedeljnog pritvora.

Jovan i Bojana bili su nekoliko meseci u vezi

Njih dvoje su bili nekoliko meseci u burnoj vezi, često su raskidali i mirili se. A kako je nakon zločina ispričala majka mladića on je često govorio da ne može da živi bez nje. Nesrećna žena ispričala je da je sin i njoj pretio da će je zaklati, ali da se ona nije obazirala na te pretnje.

Ona je nakon ubistva ispričala da se odrekla svog sina i da je Bojana bila divno dete.

Gordana Ž.

Dva ubistva dogodila su se u Kruševcu u istom danu, a u oba slučaja u pitanju je bilo porodično nasilje. Gordanu Ž. (64) ubio je nožem njen nevenčani suprug Stojan M. (60).

Borka Jakovljević

Istoga dana u susednom selu Pepeljevcu Bojan Jakovljević (37) takođe nožem ubio je svoju majku Borku (56).

Vladanka Vučeljić

Ona je ubijena s leđa hicima iz pištolja dok je otključavala vrata zgrade u kojoj je stanovala na Novom Beogradu. Za ubistvo je osumnjičen advokat D. K. (68), s kojim je Vladanka (54) neposredno pre toga raskinula dugogodišnju ljubavnu vezu. Ćerka nesrećne žene čekala je majku u stanu da se vrati kući, a umesto nje probudila ju je policija i saopštila joj najgore vesti. Advokat je uhapšen i nalazi se u pritvoru. Kako je ispričala Vladankina ćerka, on nije mogao da podnese da ga ona više ne voli zbog čega ju je hladokrvno ubio.

Ljiljana Stojanović

Telo bivše profesorke srpskog jezika Ljiljane Stanojević (84), na podu u njenom stanu, dok je njen sin Ivan bio potpuno nag u kupatilu, a u stanu treštala muzika, pronašla je policija.

Zbog sumnje da je ubio majku određeno je zadržavanje Ivanu Stanojeviću (53) i on je smešten na neuropsihijatrijsko odeljenje ZC Ćuprija.

Javorka Arsić

U Trgovištu je Javorka Arsić (68) preminula usled povreda koje su joj zadali sinovi.

Naime, policija je uhapsila Dejana (30) i Martina Arsića (38) zbog sumnje da su u petak, 23. februara, golim rukama pretukli na smrt svoju majku. Prema nezvaničnim informacijama, iako se zločin dogodio u petak, slučaj je policiji tri dana kasnije prijavio mrtvozornik, koji je pozvan da izda potvrdu o smrti.

Prema pisanju medija Javorka Arsić i ranije trpela zlostavljanje sinova. Naime, prošle godine protiv Dejana Arsića podneta je optužnica zbog sumnje da je majku gađao šerpom i naneo joj povrede po glavi, ali taj slučaj nije dospeo do suda.

Srbislava Petrović

Penzionisana doktorka Srbislava Petrović (76) preminula je od povreda koje je zadobila u svom stanu u Beogradu.

Zorica S. (34) osumnjičena da je počinila stravičan zločin, da je majku do smrti tukla, grebala i pekla po grudima. Prevezena u bolnicu “Dr Laza Lazarević”.

Policija je uhapsila ćerku, a motiv ubistva nije poznat.

Brojali smo, na žalost, i mališane koji su stradali greškom odraslih

Aleksa Dimitrov

foto: Privatna arhiva

Vladimiru Vukašinoviću (43) iz Beograda, koji je automobilom uleteo u kolonu dece na Divčibarima i usmrtio Aleksu Dimitrova (10), određen je pritvor.

Jovan Savić

foto: Kurir/M.M.

Jovan Savić (7) stradao je ispred svoje kuće na Radinskom putu u Nišu, kada je podleteo pod auto koji je prolazio poprečnim putem.

Na sankama je bio sa drugaricom, ali je ona pukom srećom preživela, jer je zbog brzine nekoliko sekundi pre tragedije pala sa sanki, koje su podletele pod auto.

Četvoro mladih stardalo zbog pijanog vozača

Nenad J. (39) koji je izazvao užasnu saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubilo četvoro mladih, a teške povrede zadobilo još dvoje ljudi, a jedno lakše, vozio je pijan. Kako je utvrđeno nakon nesreće, on je u krvi imao čak 1,2 promila alkohola!

Na licu mesta život su izgubili Petar Paunović (24) i Bojan Lazović (24) i Ivana Joković (33). Dok je Petrov rođeni brat Milija (21) podlegao povredama odmah po prijemu u bolnicu, kao i Ivana Joković (33).

foto: Kurir / Privatna arhiva

Svo četvoro poginulih i dvoje povređenih su mladi koji su se vraćali sa posla iz druge smene u preduzeću za preradu papira "Kamelija" u Donjoj Trepči. Oni su bili u "audiju" na koji je Nenad J. kolima direktno naleteo.

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.