SVE JE LEGALNO, IMAM POKRIĆE ZA 45 MILIONA EVRA: Šarić predložio da mu sud proveri imovinu!
Foto: Dado Đilas

izjavu dao sudu

SVE JE LEGALNO, IMAM POKRIĆE ZA 45 MILIONA EVRA: Šarić predložio da mu sud proveri imovinu!

Međutim, i pored toga što je optuženi Šarić ponudio da odgovara na sva pitanja o novcu i imovini, nije mu postavljeno nijedno

Objavljeno:

Finansijsko veštačenje koje je naložilo sudsko veće na predlog optuženih trebalo bi da utvrdi poreklo imovine i ulaganja optuženog za pranje 20 miliona evra novcem od kokaina.

Darko Šarić, protiv koga se pred Specijalnim sudom u Beogradu vodi postupak zbog optužbi da je oko 20 miliona evra zarađenih švercom kokaina oprao tako što je kupovao zemljište, preduzeća i nekretnine po Srbiji, izjavio je danas da je sav novac koji je ulagao zaradio legalno.

- Imam pokriće za 45 miliona evra, novac sam zaradio na legalan način, svojim poslovima - rekao je Šarić pred Specijalnim sudom.

Po ko zna koji put, Pljevljak je i danas, iziritiran činjenicom da ga tužilaštvo tereti, a zamenik tužioca Saša Ivanić mu ne postavlja nijedno pitanje, uputio mu "molbu" da ga nešto pita. Međutim, i pored toga što je optuženi Šarić ponudio da odgovara na sva pitanja o novcu i imovini, nije mu postavljeno nijedno.

Predsednik veća sudija Siniša Petrović na današnjem suđenju obavestio je prisutne i da je veće usvojilo predlog odbrane - da se uradi ekonomsko-finansijsko veštačenje koje se tiče Šarićevih navoda o poreklu njegove imovine i njegovih ulaganja.

- Molim vas da imate u vidu i poslovnu dokumentaciju koja je stigla iz Grčke i Norveške - obratio se optuženi sudu.

Osim izvođenja dokaza o poreklu Šarićeve imovine, sudija je za nastavak postupka koji je zakazan u septembru najavio i saslušanje Mileta Jerkovića, koji je ključni svedok tužilaštva u ovom postupku. Tužilac se protivio ovakvoj odluci, smatrajući da je dovoljno da Jerkovićev iskaz iz istrage bude pročitan na glavnom pretresu, jer je on na lečenju u SAD, dok odbrana insistira da bude neposredno saslušan jer je, prema njihovim rečima, on "svedok bez kredibiliteta, što će dokazati njegovim saslušanjem".

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.