DARKO KOSTIĆ U NOVOJ AFERI: CRNOGORCI traže kreatora zbog PREVARE! Uzeo 2.000 evra, a nije održao reviju?!
Foto: Vladimir Sporčić

detalji izlaze na površinu

DARKO KOSTIĆ U NOVOJ AFERI: CRNOGORCI traže kreatora zbog PREVARE! Uzeo 2.000 evra, a nije održao reviju?!


Kostiću je u nedelju Treći osnovni sud na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana

Objavljeno:

Kum Jelene Karleuše, osim za dva slučaja seksualnog zlostavljanja, sumnjiči se i da je od organizatora 20. Fešn konekšena, koji je održan u oktobru prošle godine u Podgorici, uzeo 2.000 evra, ali nije održao modnu reviju.

Darko Kostić, modni kreator i dizajner, koji je u pritvoru zbog sumnje da je seksualno zlostavljao dvojicu mladića, uskoro će ponovo biti saslušan, i to zbog sumnje da je prevario jednu crnogorsku kompaniju!

Kako Kurir saznaje, crnogorsko Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici putem međunarodne pravne pomoći Prvom osnovnom tužilaštvu dostavilo je obimnu dokumentaciju koja kuma Jelene Karleuše sumnjiči da je ojadio firmu "Mondaine" za 2.000 evra.

Darko Kostić u pritvoru zbog sumnje da je seksualno zlostavljao dvojicu mladića
Darko Kostić u pritvoru zbog sumnje da je seksualno zlostavljao dvojicu mladića foto: Dragan Kadić

- Protiv Kostića je podneta krivična prijava zbog sumnje da je tokom septembra i oktobra prošle godine s kompanijom koja je organizator poznate manifestacije dogovorio učešće na 20. Fešn konekšenu. Dogovor je bio da prikaže svoju najnoviju modnu kolekciju. Organizatori su mu uplatili dogovoreni iznos honorara, ali je on najpre odložio, a zatim i otkazao dolazak na modnu reviju, a novac koji mu je dat nije vratio - otkriva izvor Kurira.

Revija za koju je Kostić naplatio učešće, ali se nije pojavio održana je, kako saznajemo, 22. oktobra u podgoričkom hotelu "Hilton".

- Novac mu je uplaćen mesec dana ranije, a osim toga, radi dogovora, na zahtev Kostića je prethodno organizovan njegov dolazak u Podgoricu. Organizator mu je tada platio čak i hotel i avionski prevoz - navodi naš izvor.

Kako saznajemo, kompanija "Mondain" je u februaru ove godine podnela krivičnu prijavu protiv njega.

- Međutim, pošto poznati kreator, koji je uhapšen pre nekoliko dana, živi u Beogradu, Ministarstvu pravde Srbije dostavljena je celokupna dokumentacija i svi spisi državnog tužilaštva iz Podgorice, kako bi se protiv njega pokrenuo i ovaj postupak - objašnjava naš sagovornik.

Kostiću je u nedelju, podsetimo, Treći osnovni sud na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke koji će u istrazi protiv njega biti saslušani. U tužilaštvu, kako je Kurir pisao, on je odlučio da se brani ćutanjem i nije želeo da govori o sumnjama da je polno uznemiravao 15-godišnjeg L. J., učesnika "Grandove" emisije "Neki novi klinci", kao i jednog mladića starog 22 godine, kome je omogućio da u njegovom stanu konzumira drogu, a onda ga seksualno napastvovao.

Ćelija Kostić u grupnoj sobi

Darko Kostić je, kako saznajemo, u pritvoru u Centralnom zatvoru u grupnoj sobi, koju deli sa dvojicom pritvorenika.

- Kostić se zasad pridržava kućnog reda i s njim nema nikakvih problema - kaže izvor Kurira.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.