MALA JANA JE OKRENULA ISTRAGU U DRUGOM PRAVCU: Zorana PUŠTAJU IZ ZATVORA, političar u panici!
Foto: Stefan Jokić

žalba je uvažena

MALA JANA JE OKRENULA ISTRAGU U DRUGOM PRAVCU: Zorana PUŠTAJU IZ ZATVORA, političar u panici!

Ukoliko se Marjanović nađe na slobodi, ubica njegove supruge Jelene mogao bi da se nađe u neviđenoj panici

Objavljeno:

Apelacioni sud u Beogradu uvažio je žalbu odbrane Zorana Marjanovića (39), optuženog za ubistvo supruge Jelene Krsmanović Marjanović (33), i doneo odluku da se on brani sa slobode, saznaje ekskluzivno “Alo!”.

- Tročlano sudsko veće juče je zasedalo povodom žalbi koje su uložili Zoranovi advokati i doneli odluku da Marjanović posle 10 meseci izađe iz pritvora. Prema njihovoj odluci, on bi na slobodi trebalo da se nađe u ponedeljak, ukoliko Viši sud ne donese drugačiju odluku - kaže sagovornik našeg lista.

Ukoliko se Marjanović nađe na slobodi, ubica njegove supruge Jelene mogao bi da se nađe u neviđenoj panici. Podsetimo, kako je za “Alo!” izjavio policijski ekspert Marko Nicović, Jelenu je najverovatnije ubio uticajni političar, koji je finansirao njenu karijeru.

- Ukoliko Zoran, posle svedočenja svoje ćerke Jane, koja je potvrdila da je bila s njim u vreme ubistva, izađe iz CZ-a, onda bi u gadnoj nevolji mogao da se nađe političar, za koga se spekuliše da je finansirao njeno ubistvo. On bi, u tom slučaju, trebalo da dođe pod udar istražnih organa - kaže izvor „Alo!“.

I Božidar Spasić, bivši operativac DB-a, ističe da bi sud u tom slučaju trebalo dati nalog tužilaštvu da se istraga sprovede u nekom drugom pravcu.

- Pošto je mala Jana rekla da njen tata nije ubio njenu mamu, onda bi istraga trebalo biti usmerena ka drugim licima kao potencijalnim izvršiocima krivičnog dela, koja se zasad vode kao N. N. lica. Pretpostavljam da će sud na osnovu iskaza devojčice ponovo sprovesti istražne radnje u cilju dopune napisane optužnice, koja je na tankom ledu - rekao je juče za „Alo!“ Spasić i dodao da iskazu Zoranove ćerke mora da se veruje, zbog toga što je ona i pre dve godine, kada je ispitana neposredno posle zločina u formi prikupljanja informacija, ispričala identičnu priču.

Advokat Toma Fila kaže da svedočenje Zoranove i Jelenine ćerke može da obori optužnicu.

- Od samog početka sam mislio da je Zoran Marjanović prerano procesuiran. Ako je njegova ćerka zaista u tužilaštvu rekla to što je rekla i ako je tačno to što pričaju Marjanovićevi advokati, Zoran bi trebalo da bude oslobođen - kaže Fila i dodaje da je Janin iskaz validan, naročito zbog toga što je pre svedočenja obavljeno njeno veštačenje.

- Sa njom su razgovarali psiholozi, bio je uključen i Centar za socijalni rad i utvrđeno je da je ona natprosečno inteligentna, da nije sklona izmišljanju i da nije pod uticajem. S obzirom na sve to, njen iskaz apsolutno može da obori optužnicu - priča advokat.

Sa devojčicom su razgovarali psiholozi
Sa devojčicom su razgovarali psiholozi foto: Zorana Jevtić

Fila ističe da smatra da je Zoran ishitreno uhapšen, moguće i po nečijem nalogu.

- Ako Zoran bude sada oslobođen, voleo bih da se nastavi istraga o tom slučaju i da se do kraja otkrije sve o zločinu, kao i zbog čega je Zoran bio procesuiran - izričit je naš sagovornik.

Više javno tužilaštvo u Beogradu mora odlučiti da li će obustaviti postupak i osloboditi Zorana ili će podići novu optužnicu! Kako „Alo!“ nezvanično saznaje, optužnica protiv Zorana Marjanovića je na klimavim nogama.

(Espreso.co.rs / Alo )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.