KAO DA SU DEVEDESETE, A NE 2018. godina! Svakodnevne mafijaške likvidacije postale normalna stvar, SRPSKIM ULICAMA SE SVAKODNEVNO PROLIVA KRV! (FOTO)
Foto: Printscreen, Dragan Kadić

strašno

KAO DA SU DEVEDESETE, A NE 2018. godina! Svakodnevne mafijaške likvidacije postale normalna stvar, SRPSKIM ULICAMA SE SVAKODNEVNO PROLIVA KRV! (FOTO)

U Srbiji je od početka godine u kriminalnim obračunima ubijeno 14 lica

Objavljeno:

U Srbiji je od početka godine u kriminalnim obračunima ubijeno 14 lica, čime se nastavlja godišnji rast broja likvidacija u našoj zemlji. Ubistva se često dogode u centru grada, u sred bela dana, i pred brojnim očevicima.

Ovi podaci, izgleda da ne zabrinjavaju predstavnike državnih organa koji su bombastično najavljivali obračun sa kriminalom.

još jedan slučaj se uvrstio u crnu statistiku likvidacija.

Naime, u noći između subote i nedelje, na Vidikovcu je ubijen Ognjen Ikač (22). Krvavi obračun odigrao se kod ugostiteljskog objekta u Ulici patrijarha Joanikija. Napadač je uspeo da pobegne, a policija još uvek traga za njim.

Lokal u kojem je sukob navodno započeo, bio je zapečaćen. Prema rečima očevidaca, ubica je na mladića pucao više puta. Ranjeni mladić je uspeo da pretrči ulicu i izbegne rafale, ali se srušio između zgrada.

Inače, ova pucnjava se odigrala pored kafića gde je krajem februara ubijen Petar Arsić (38).

Pre nešto više od nedelju dana u kruševačkom hotelu „Golf“ uveče se održavala proslava male mature. Već u jutarnjim časovima ovaj hotel postao je mesto zločina.

Dejan Stanković
Dejan Stanković foto: Privatna arhiva

Dejan Stanković, u Kruševcu poznat kao jedan od braće Ždrokinaca, ubijen je iz vatrenog oružja. Manje od mesec dana ranije u centru Kruševca, usred dana i naočigled brojnih građana, likvidiran je njegov sin Vojin.

Luka Radulović (36), koji je javnosti postao poznat kad je presekao kolonu predsednika Aleksandra Vučića u kružnom toku Topčiderska zvezda, ubijen je u pucnjavi u Crnogorskoj ulici u Beogradu.

Luka Radulović
Luka Radulović foto: Facebook

Radulović je od ranije bio poznat policiji. U oktobru prošle godine je uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u okviru istrage vođene protiv organizovane kriminalne grupe dilera narkotika, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Vladimir Jovanović Maradona (29) MMA borac upucan u Pančevu, u ulici Svetozara Miletića, u blizini vrtića Kefalica.

Vladimir Jovanović Maradona
Vladimir Jovanović Maradona foto: Printstkrin

Najviše metaka ga je pogodilo u stomak, usled čega je dosta iskrvario i u teškom stanju prevezen je u pančevačku bolnicu.

Državljanin Crne Gore G. Darmanović (58) ranjen je u pucnjavi na Novom Beogradu. Tragedija se dogodila kod Prvog osnovnog suda u Beogradu, oko 12 sati u Ulici aleksinačkih rudara 3-5.

Vlastimira Milošević je izrešetan na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u januaru prošle godine, a tužilac je u završnim rečima pre nedelju dana zatražio da osumnjičeni za njegovo ubistvo bude osuđen na zatvorsku kaznu ne manju od 10 godina.

Ognjen Žanić (26), koji ubijen je ispred svoje zgrade na Čukaričkoj padini. Bio je član organizacije "Srbska čast".

Ognjen Žanić
Ognjen Žanić foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Na ubijenog mladića, za koga se spekuliše da je navijač Rada, ispaljena su tri hica i pogođen je u stomak, a uprkos naporima lekara preminuo je od posledica ranjavanja iz vatrenog oružja.

Mafijaški obračuni ranijih godina

U Beogradu je hicem iz vatrenog oružja ubijen četrdesetpetogodišnji Milomir Jovanović, dok se vraćao sa sahrane. Nekoliko dana pre dočeka 2017. godine, u Novom Sadu je ubijen Dragan Jovanović Gidra. U novembru 2016. je u „sačekuši“ upucana Teodora Kaćanski, a mesec dana ranije u Beogradu je „sačekuša“ napravljena za Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi,osuđivanog narko-dilera i vođu huliganske grupe „Janjičari“.

Ovakva ubistva ljudi sa kriminalnom biografijom gotovo da su postala svakodnevica u Srbiji.

Iako su ubistva naočigled nepovezana, imaju zajedničke karakteristike – žrtve su imale kriminalnu prošlost.

Postavlja se samo jedno pitanje, ako policija zna da kriminalne grupe deluju na beogradskom asfaltu, zbog čega ne spreče dalje obračune i time spase i živote nedužnih građana koji u tim obračunima mogu nastradati?!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.