OVO JE MALI ALEKSA (10) KOJI JE POGINUO NA REKREATIVNOJ! Danas je trebalo da se vrate kući, A ONDA JE NALETELA TOJOTA SMRTI (FOTO)
Foto: Kurir

SUBOTICA ZAVIJENA U CRNO

OVO JE MALI ALEKSA (10) KOJI JE POGINUO NA REKREATIVNOJ! Danas je trebalo da se vrate kući, A ONDA JE NALETELA TOJOTA SMRTI (FOTO)

Automobil se nije zaustavljao i pokosio je nedužno dete, koje je prelazilo ulicu

Objavljeno:

Mali Aleksa (10) iz Subotice poginuo na ekskurziji na Divčibarama koju je s nestrpljenjem očekivao, a dve devojčice lakše povređene, večeras se vraćaju autobusom u Suboticu.

Na dečaka koji je poginuo na rekreativnoj nastavi na Divčibarama, naetela je tojota, beogradskih registracija, kojom je upravljao vozač V.V. (43). Nažalost mali Aleksa je preminuo na licu mesta, a dve devojčice T.S i V.T. takođe 10-godišnjakinje, prošle su sa lakšim povredama i one će sa decom krenuti kući oko 15 časova.

Za sada nije utvđreno usled čega je vozač izgubio kontrolu, a prema nezvaničnim informacijama, otkazale su mu kočnice. Nesreća se dogodila nedaleko od hotela PEPE, gde su bila smeštena tri razreda osnovaca, oko sedamdesetak mališana.

Kako Kurir nezvanično saznaje, roditelji malog Alekse Vladimir i Marina, na putu su prema Divčibarama, a sa njima je krenulo još nekoliko roditelja. Iz Gradske uprave su ponudili pomoć porodici i školi, a zabrinuti i uplašeni roditelji svakog deteta ponaosob, zvali su za svoje dete PU u Valjevu, gde im je lično potvrđeno da je njihovo dete zdravo i živo. To je za Kurir potvrdilo nekoliko roditelja, koji očekuju povtaka svoje dece, večeras, posle petodnevne ekskurzije.

Niko ne može da veruje, da je od velike grupe mališana te škole, za koju direktor Miloš Vukadin kaže da ima najbolje đake, da u toj školi nema nijednog slučaja delikvencije, da su sva deca dobra u toj školi, baš mali Aleksa nastradao. Bio je đak trećeg razreda škole Miloš Crnjanski, a roditelji su imali samo njega i kćer Vladimirovu iz prvog braka.

"Potvrđeno nam je iz valjevske policije da je na žalost dečak poginuo, a da su dve učenice, takođe trećeg razreda puštene odmah iz bolnice, imale su lakše povrede", kaže kratko za Kurir direktor škole Miloš Vukadin.

Uprkos velikoj brizi tri učiteljice i vodiča koji je bio na začelju kolone, a koji je besomučno mahao automobilu koji je dolazio u susret, da se zaustavi, nažalost tragedija se ipak dogodila. Automobil se nije zaustavljao i pokosio je nedužno dete, koje je prelazilo ulicu

"Strašno je to što se desilo detetu, a i ostaloj deci. Čuli smo se sa decom svakog dana telefonom, pričali su da je lepa ekskurzija. Bili su oduševljeni. Niko nije slutio ovakav tragičan ishod, poslednjeg dana boravka. Trebalo je da odu u kuću pesnikinje Desanke Maksimović a zatim da krenu kući u Suboticu", kaže za Kurir majka destogodišnje devojčice M.I.

Majka druge devojčice kaže da je sa tri učiteljice bio i rekreativac iz škole, da su deca volela rekreativnu nastavu, a da je za sutradan u školi Miloš Crnjanski Dan žalosti, povodom strašne tragedije, a danas je trebalo da bude proslava ispraćaja maturanata osnovaca te škole, koja je otkazana zbog tragedije njihovog učenika.

Porodična kuća u subotičkom naselju Aleksandrovo, gde živi porodica Dimitrov, preko noći je zavijena u crno, a roditelji su izgubili svog jedinca, dobrog i primernog đaka i sina. Kako kažu komšije iz Aleksandrova, ogorčeni su što je bezbednost dece ugrožena nesipravnim automobilima na putu.

"Čuli smo za tragediju. Ne možemo da verujemo, roditelji su otišli za Valjevo. Ne znamo kako će to preživeti, brinuli su stalno o malom Aleksi, koji je bio dobro i poslušno dete", kažu ljudi iz susedstva.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.