Tipovali smo da će prvo ubiti mene! Otkriven Tijanićev iskaz o ubistvu Ćuruvije

Novi podaci u istrazi

Tipovali smo da će prvo ubiti mene! Otkriven Tijanićev iskaz o ubistvu Ćuruvije

U iskazu istražnom sudiji 11. januara 2007. godine Aleksandar Tijanić je, svedočeći o ubistvu svog prijatelja i kolege novinara, izneo neke nepoznate detalje
Objavljeno:

- Slavko Ćuruvija i ja smo više puta razgovarali o opasnostima kojima smo izloženi od strane režima Slobodana Miloševića. Ova rečenica je UBILA Slavka Ćuruviju To je u iskazu istražnom sudiji 11. januara 2007. godine izjavio Aleksandar Tijanić, svedočeći o ubistvu svog prijatelja i kolege novinara. VUK DRAŠKOVIĆ ZA ESPRESO: Oslobodiće Ćuruvijine ubice! - Tipovali smo da će prvo ubiti mene - rekao je Tijanić u dosad nepoznatom iskazu u kojem je za Ćuruvijino ubistvo direktno optužio Miloševićev režim. Bivši direktor RTS ispričao je sudiji Draganu Lazareviću da mu je Ćuruvija preneo poruku vlasti da će morati da ubiju Tijanića ako ne prestane da piše.

- Rekao mi je da je kod njega došao potpredsednik SPS i da mu je rekao: „Ako Tijanić ne prestane da piše, moraćemo da ga ubijemo“. On mi je rekao i ime tog čoveka, a kasnije me je njegova porodica molila da ne pominjem ime jer će imati posledica. Taj čovek je izašao iz politike kada je ranjen u bombardovanju. Bio je direktor velikog srpskog metalurškog kombinata - rekao je Tijanić. On je rekao da se sa Ćuruvijom dogovorio da nastavi da piše i da se to objavljuje u “Evropljaninu”. Ipak, pričali su i da treba da se sklone iz zemlje. - Rekao mi je: „Grešiš, što ga više budemo napadali, neće moći ništa da nam se desi zato što će svi znati ko je odgovoran“ - ispričao je Tijanić.

On se, međutim, tada nije složio sa Ćuruvijom. Rekao sam mu da imamo posla sa režimom kojem je stalo da svi koji su protiv njega znaju da će im se dogoditi nešto i da su oni uzrok tome, jer samo na taj način se radi na prevaspitanju, prepariranju i strahu ljudi.
Ja sam prvi rekao da je Ivan Stambolić ubijen 24 sata nakon što je nestao istakao i da mu je grčki ambasador dao pasoš pomoću kojeg se iste noći sklonio iz zemlje i podsetio na ulogu Vojislava Šešelja nakon ubistva Ćuruvije
Tijanić je rekao i da je Ćuruvija godinu ili dve radio u analitičkoj službi DB-a,
Ćuruvija i ja smo progovarali o njegovom i mom viđanju sa Mirom Marković. Nije tačno da su bili prijatelji Blic

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.