DELIO SAM ĆELIJU SA ŽIVIM LEŠEVIMA, A LISICE SKIDAO KAO ČARAPE! Žabac o stravičnim scenama iz života iza rešetaka
Nebojša Tubić Žabac, Foto: Printscreen

opisao svoje iskustvo

DELIO SAM ĆELIJU SA ŽIVIM LEŠEVIMA, A LISICE SKIDAO KAO ČARAPE! Žabac o stravičnim scenama iz života iza rešetaka

Delio sam sobu sa bolesnim, sakatim i opečenim ljudima, ali i pored svega nastavljam borbu, kaže Žabac, koji se tereti za ubistvo Spasoja Milićevića u novembru 2017

Objavljeno: 11:41h

Četiri meseca sam proveo u pritvoru i tamo preživeo pakao jer su mi bukvalno žive leševe dovodili u ćeliju! Sa mnom su bili bolesni, sakati i ispečeni ljudi, četiri puta sam kažnjavan, ali i pored svega odlično se osećam i nastavljam borbu da dokažem da nisam ubica.

Ovako za Kurir počinje ispovest kontroverzni biznismen Nebojša Tubić Žabac (57) iz Novog Sada i bivši momak pevačice Goce Božinovske. On je nedavno pušten iz pritvora zbog sumnje da je sa još tri osobe 7. novembra 2011. učestvovao u prebijanju građevinskog preduzimača Spasoja Milićevića, zvanog Spale (63), koji je preminuo od teških povreda. Tubić se sada nalazi u kućnom pritvoru i nosi nanogicu.

Lisice skida kao čarape

- Sa mnom u ćeliji bio je čovek koji je optužen za nasilje u porodici, a imao je i metastazu na mozgu. Izvađene si mu prostata i bešika, nosio je kesu sa mokraćom po ćeliji. Strašno! Stavili ga pored mene i ja, šta ću, moram da mu pomognem. Kažem komandiru: „Pa na šta ovo liči, hoćete li dovesti neki živ leš bez organa?“ - priča Žabac.

- Drugi je nastradao u saobraćajki, sav izlomljen, sa srčanom aritmijom. I njemu sam pomagao. Mislim se: „Bože, šta me snađe?“ Treći slučaj, naš čovek se zapalio u Rusiji, 95 odsto opekotina po telu. Nije imao tetive na rukama, ja mu stavljao lekove u usta i hranio ga - kaže Tubić.

Burna prošlost

METAK MU PROŠAO KROZ GLAVU

- Žabac je dovođen u vezu s pokojnim Željkom Ražnatovićem Arkanom, pa je, za potrebe snimanja spota za pesmu „Idi dok si mlad“, pozajmio Ceci „rols-rojs“.

- U maju 2012. teško je povređen nakon što ga je napadač upucao u piceriji u Novom Sadu, u kojoj je sedeo s prijateljima

- Njemu je tada jedan metak prošao kroz glavu i ostavio prljavštinu koja je dovela do teške upale mozga, pa su ga proglasili mrtvim

On navodi da je nekoliko puta kažnjavan.

- Vodili su me na saslušanje i ja od besa skinem lisice pre nego što stignem pred tužioca. Oni se šokirali, a ja ih izvadim iz džepa i kažem: „Evo, pogledajte, mogu da ih skinem kad god hoćeš, skidam ih kao čarape, ali neću da bežim.“ Poludeli su jer sam to uradio nekoliko puta zaredom - priča Tubić.

Žabac i dalje tvrdi da nije ubio Spasoja.

- Meni se dogodila čuvena izreka: „Hrani psa da te ujede“. Pevač Vlado Georgiev me je upoznao sa njim u Herceg Novom. Znao je da imam brodove i preporučio mi je Spasoja da ga zaposlim. Bio mi je čuvar na brodu, potrčko i portir. Međutim, čovek se pomamio, otvorio je firmu i počeo da vara ljude - priča Žabac i dodaje:

- Poslednji put sam mu dao novac da operiše oči, ali je nastavio da me potkrada. Prevario je neke ljude za stanove u Crnoj Gori i došla je neka ekipa i prebila ga. Imam alibi, bio sam u poslastičarnici. Posle toga sam bio u kafiću i imam pet svedoka.

Mozak od plastike

Nebojša Tubić imao je teške operacije
Nebojša Tubić imao je teške operacije foto: Slađana Stojanović

Podsetimo, Žabac je posle privođenja rekao da se ničeg ne seća.

- Pričao je da je bio teško ranjen i da je proglašen mrtvim. Govorio je o tome kako mu je sada dve trećine lobanje od plastike i da često zaboravlja - otkrio je tada izvor Kurira.

Inače, Milićević i Tubić su se nekoliko puta međusobno prijavljivali zbog spora u vezi sa poslovnim prostorom.

Vlado Georgiev
Vlado Georgiev foto: Dragan Kadić

Pevač se oglasio

GEORGIEV: NEMAM VEZE SA TUBIĆEM

Pevač Vlado Georgiev negira da ima bilo kakve veze sa Tubićem.

- Nemam pojma o čemu je reč. Molim vas da me ne pominjete jer nemam nikakve veze sa kriminalom. Bavim se muzikom i gajim dve male bebe. Eto, toliko - poručio nam je pevač.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.