Dečak je zapomagao i dozivao brata kog je nosila reka: DETALJI UŽASNE TRAGEDIJE U ARILJU!
Foto: Kurir / Zoran Šaponjić

tuga!

Dečak je zapomagao i dozivao brata kog je nosila reka: DETALJI UŽASNE TRAGEDIJE U ARILJU!

Tragedija se dogodila oko podneva dok su dečaci bili sa ujakom pored reke

Objavljeno:

Petogodišnji dečak B.K iz ariljskog naselja Rigošte udavio se danas u Rzavu pred očima rođenog brata i ujaka koji je dečake čuvao u parkiću za decu, na obila nabujale reke.

Tragedija se dogodila oko podneva dok su dečaci bili sa ujakom pored reke.

Kako saznajemo, dete je bilo u šetnji sa godinu dana starijim bratom Viktorom i ujakom, igralo se pored reke, i prema rečima prolaznika potrčalo ka reci i zagazilo u istu.

U sekundi ga je voda povukla, i našao se usred reke koja je u ovom delu brza. Ujak i brat su odmah potrčali za dečakom, ali nažalost nisu uspeli da mu pomognu.

Brzaci su odmah odvukli dečaka i do njega nije bilo moguće doći. Odmah je alarmirana policija.

U potrazi su učestvovale vatrogasno-spasilačke ekipe iz Užica, Arilja i Požege, koje su tragale za nestalim dečakom više od sat vremena.

Posle nekih sat vremena telo petogodišnjaka je pronađeno u mestu Sastavci, kilometar i po - dva od mesta gde je voda ponela dečaka, već u toku Moravice u koju se uliva Rzav.

- Najjezivi trenuci su bili oni dok je dečak dozivao brata kog je nosila reka, a ona ljudima koji su se skupili u parkiću govorio kakvu je Boško imao kapu, nadajući se da će taj detalj pomoći u potrazi - ispričala nam je žena koja živi blizu visećeg mosta nad Rzavom i koja je čuvši Viktorovo zapomanje izašla iz dvorišta da vidi šta se dešava.

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić rekao je da je smrt dečaka konstatovana u 14.25 sati.

- Oko podne smo dobili dojavu od Policijske stanice Arilje da je dete upalo u vodu, po navodima ujaka koji se sa dvoje dece igrao na gradskoj plaži u Arilju, gde postoje ljuljaške i park. Mi smo na lice mesta izašli sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju - rekao je Cicvarić za Glas zapadne Srbije.

- Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požezi počeli sa pretragom. Takođe smo stavili i Čačak u pripravnost. Tim za spasavanje na vodi je pronašao telo dečaka, na tom mestu je pokušana reanimacija, ali je smrt morala da bude konstatovana u 14.25 - rekao je Cicvarić.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.